Vijftig Alkmaarders winnen 500 euro in tv-show Miljoenenjacht

Vijftig Alkmaarders winnen 500 euro in tv-show Miljoenenjacht
Prijzenregens en dikke pech in een nieuw seizoen Miljoenenjacht
1. De kandidaat die per ongeluk op de rode knop drukteFinalist Arnold van den Hurk ging in 2013 naar huis met 125.000 euro. Een fijn bedrag, maar Arnold was allesbehalve blij. Hij had per ongeluk gedrukt en wilde eigenlijk verder spelen voor een hoger bedrag. In de uitzending probeerde hij de boel te redden: “Op het moment dat ik sla heb ik het idee dat ik het fout doe.” Linda de Mol gaf Arnold een sprankje hoop: “Dan doen we toch alsof het niet gebeurd is”. Helaas, de notaris besliste anders, gedrukt is gedrukt. Arnold liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Weer pech voor Arnold, ook die besliste: It’s all in the game.

2. Een onhandig huwelijksaanzoekKrijn won 1.120.000 euro in 2017, de hoogste prijs in zeven jaar. Met de winst op zak greep hij de kans om zijn vriendin Benita – die niet mee was naar de studio – ten huwelijk te vragen: “Als je nog wil, dan wil ik graag met je trouwen.” Toegegeven, niet de meest romantische tekst, maar ach, zoals Linda de Mol terecht opmerkte: “Zeg maar eens nee tegen een miljonair.” Grappig genoeg was Benita minder onder de indruk. Toen RTL Boulevard haar een dag later vroeg wat er door haar heen ging, antwoordde ze droogjes: “Doe niet zo raar.”

3. Met een tientje naar huisHet laagste bedrag ooit was voor een kandidaat uit Venlo in 2005. Hij speelde tijdens de finale in een rap tempo alle hoge bedragen uit het spel, sloeg een bod van 75.000 euro af en eindigde uiteindelijk met de inhoud van zijn eigen koffertje: een schamel tientje. Auw.

De Bingo van de Postcode Loterij van 204.000 euro viel op lotnummer 6171KV054. Alle andere deelnemers in dat postcodegebied mogen nog eens 204.000 euro verdelen.

4. Knappe mannen op de trapLeuk die langbenige koffermeisjes, maar waarom staan er nooit mooie mannen op die trap? Dat vroeg de Friese blogster Johanna in een open brief aan Linda de Mol. Goed idee, vond de presentatrice, alleen moest Johanna dan wel 260.000 likes op Facebook verzamelen. Dat lukte en Linda hield woord: In de laatste aflevering van 2016 hielden 26 kofferguys de koffertjes vast. Het synchroon de trap aflopen bleek tijdens de repetities nog best lastig.

Een man uit Beuningen won na 499 kandidaten te hebben weggespeeld 204.000 euro bij het zenuwslopende Gouden Koffer Spel. Hij speelde de finale met koffernummer 7. Hij stond samen met 49 deelnemers uit Beuningen in de wekelijkse RTL 4-spelshow.

5. De hoogste prijsArno Woesthoff sleepte in 2001 de hoofprijs van (toen nog) 10 miljoen gulden binnen. Opmerkelijk: vijf maanden eerder won hij in hetzelfde programma ook al 1 miljoen gulden. Arno bleef er lekker gewoon onder. Toen NRC hem in 2004 interviewde woonde hij nog steeds in hetzelfde nieuwbouwhuis met dezelfde meubels.

Er viel in het spectaculaire spelprogramma ook een prijs van € 1.000,- op postcode 5144 CC. Deze postcode is van de Cortembergstraat in Waalwijk. We feliciteren de bewoners van deze straat met hun gewonnen prijs.

Grote geldprijs Postcode Loterij valt in Limburg

6. Linda’s grote weggeefshowEen echte weggeefshow presenteren: bij het vijftienjarige bestaan van Miljoenenjacht in 2015 kwam een droom van Linda de Mol uit. Het regende prijzen in de studio. In de openingsminuten werd een Porsche weggegeven, later kregen alle deelnemers van vak Nijmegen een Volkswagen. Had Linda de Mol eindelijk haar Oprah Winfrey-momentje: “You get a car, and you get a car!”

Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tv-nieuws, kijktips exclusieve winacties in je mailbox.

Postcode Loterij: Miljoenenjacht maakt weer dromen werkelijkheid

Een echtpaar uit het Nederlands-Limburgse Stein, net over de grens met onze provincie, is sinds zondagavond ruim 200.000 euro rijker. Ook de rest van de straat is in de prijzen gevallen.

De Bingo van de Postcode Loterij van 204.000 euro viel op lotnummer 6171KV054. Alle andere deelnemers in dat postcodegebied mogen nog eens 204.000 euro verdelen.

De prijs viel zondagavond tijdens de live-uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Het echtpaar dat in de prijzen viel was niet thuis toen Winston Gerschtanowitz met een cameraploeg aanbelde. Hun zoon nam de cheque met het enorme bedrag in ontvangst. Ze hebben altijd al veel willen reizen. Dat gaat wel lukken met zon bedrag. Hun dromen gaan uitkomen.


Alkmaar at Twitter: