Ajax-aanvoerder De Ligt na tik in Alkmaar: Waren onszelf niet – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Ajax heeft averij opgelopen in de strijd om de titel. De Amsterdammers verloren op bezoek bij AZ met 1-0.

We waren onszelf niet vandaag, zo vertelt Matthijs de Ligt aan Fox Sports. We werden afgetroefd door AZ, vooral op felheid. AZ heeft terecht gewonnen.

De Ajax-aanvoerder stak na het dure puntenverlies in het AFAS Stadion de hand in eigen boezem. Het lag aan onszelf. We misten scherpte en alle tweede ballen waren voor AZ. We kwamen nooit in ons spel.

Ajax had volgens De Ligt een offday. Dat mag natuurlijk niet in de strijd om de titel, aldus de verdediger van de Amsterdammers, die eerder op de dag PSV het gat met Ajax zag vergroten na de zege op VVV. Dat is dan vijf punten en dat willen we natuurlijk weer op twee zetten. We willen de druk erop houden. Het is echt heel zuur dat we nu weer vijf punten achterstaan.

Met nog acht wedstrijden te gaan is de titelstrijd nog open, maar het zal wel lastig worden voor Ajax om de koploper te achterhalen. Ajax krijgt op 31 maart PSV op bezoek, na de interlandbreak. We moeten op ons best zijn om het weer spannend te maken, zegt De Ligt.

16 mrt.Veelbesproken ex-prof maakt wereldgoal15 mrt.Swart: Alleen deze man kan Ronaldo afstoppen17 mrt.'AZ wint terecht van vermoeid Ajax'16 mrt.Dumoulin gaat vechten: Ik ben nog nooit top geweestDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.