Gevangene in cel gearresteerd voor liquidatie uit 2001 in Al… – Noordhollands Dagblad

Gevangene in cel gearresteerd voor liquidatie uit 2001 in Al... - Noordhollands Dagblad
Man in gevangenis Ter Apel aangehouden voor moord in 2001
De man heeft zijn betrokkenheid zelf gemeld, zo stelt de politie donderdag. De politie zegt niet waar de man is aangehouden, maar volgens De Telegraaf gebeurde dat in de gevangenis in Ter Apel.

Het toen 38-jarige slachtoffer werd bijna achttien jaar geleden, op 22 juni 2001, op straat in Alkmaar doodgeschoten. Hij overleed ter plekke.

De politie wil verder niets kwijt over de zaak. De Telegraaf zegt dat het onderzoek is heropend nadat de krant “betrouwbare informatie” had gekregen waaruit zou blijken dat de huurmoordenaar van destijds inmiddels gewetenswroeging zou hebben en een bekentenis wilde afleggen.

De tip maakte duidelijk dat de gedetineerde mogelijk over daderkennis beschikte “De man zit vast in de gevangenis in Ter Apel en zou na zijn straf wegens wapenbezit Nederland worden uitgezet”, aldus De Telegraaf.

D 46-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen over zijn voorlopige hechtenis.

Alkmaar – Op dinsdagavond 28 mei heeft de politie een 46-jarige man uit Estland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Coen de Nijs. De Nijs werd op 22 juni 2001 in Alkmaar doodgeschoten. De man heeft zelf zijn betrokkenheid bij dit misdrijf gemeld.

De toen 38-jarige De Nijs werd op straat, op de hoek van de Zevenhuizen en de Gasthuisstraat in Alkmaar, neergeschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vluchtauto werd later uitgebrand terug gevonden in Alkmaar-noord.

De verdachte wordt verhoord en zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen over zijn voorlopige hechtenis. Het onderzoek wordt voortgezet.