Politie Alkmaar schiet nadat tieners uit politieauto stelen – Hartvannederland.nl

Politie Alkmaar schiet nadat tieners uit politieauto stelen - Hartvannederland.nl
Politie Alkmaar schiet na diefstal uit dienstauto | Binnenland
ALKMAAR – Bij een incident in de Duivelandstraat in Alkmaar heeft een agent geschoten nadat deze twee 15-jarige jongens had betrapt op diefstal uit een politieauto. Dat meldt de politie op Twitter.

Nadat de agent de twee betrapte, volgde een worsteling. Of er gericht is geschoten of dat er een waarschuwingsschot is gelost, kon de politie nog niet zeggen. De verdachten wisten te ontkomen. Naar hen wordt nog gezocht.

NH Nieuws zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Vandaag, 15:51 Tieners breken in politieauto in, agent lost schot Twee jongens zijn op heterdaad betrapt op diefstal uit een politieauto in Alkmaar. Na een worsteling met een agent zijn de tieners op de vlucht geslagen. De politie heeft een schot gelost, maar het duo is nog voortvluchtig.

4 december 2019 13:53 Bron: Alarmeringen.nl In Alkmaar is de politie met man en macht op zoek naar twee verdachten die een agent hebben aangevallen. De agent voelde zich zo bedreigd dat het dienstwapen is gebruikt.

Een wijkagent zag dat de jongens van ongeveer 15 jaar bezig waren zijn politiewagen open te breken. Hij rende naar ze toe en probeerde ze aan te houden. Daarop ontstond een gevecht waarbij de agent klappen kreeg en de tieners zijn pistool probeerden af te pakken. De agent heeft vervolgens geschoten. waarna de jongens wegrenden.

Tieners beroven politie in Alkmaar, agent los schot

Het duo werd woensdagmiddag op de Duivelandstraat in Alkmaar betrapt tijdens diefstal uit een politievoertuig. Hierop ontstond volgens de politie een worsteling waarbij de agent dus uiteindelijk het dienstwapen heeft gebruikt.

Volgens de Burgernet-melding gaat het om twee jongens van ongeveer 15 jaar met een Arabisch uiterlijk. De politie is een grote zoekactie gestart, waarbij onder meer een politiehelikopter wordt gebruikt.

Bij de zoekactie naar de jongens zijn Burgernet en een helikopter ingezet. Het tweetal is nog niet aangehouden.

Update incident #Duivelandstraat #Alkmaar. Door aangevallen agent is dienstwapen gebruikt. Op dit moment zoekactie naar tweetal verdachten.Later meer informatie.

Alarmeringen.nl bestaat ruim 15 jaar en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site wordt iedere maand door meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers bezocht.