Wildwesttaferelen in Alkmaar: voorbijgangers krijgen politiekogels om de oren – Hartvannederland.nl

Wildwesttaferelen in Alkmaar: voorbijgangers krijgen politiekogels om de oren - Hartvannederland.nl
Tieners breken in politieauto in, agent lost schot
NH Nieuws zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 15:51 Tieners breken in politieauto in, agent lost schot Twee jongens zijn op heterdaad betrapt op diefstal uit een politieauto in Alkmaar. Na een worsteling met een agent zijn de tieners op de vlucht geslagen. De politie heeft een schot gelost, maar het duo is nog voortvluchtig.

Een wijkagent zag dat de jongens van ongeveer 15 jaar bezig waren zijn politiewagen open te breken. Hij rende naar ze toe en probeerde ze aan te houden. Daarop ontstond een gevecht waarbij de agent klappen kreeg en de tieners zijn pistool probeerden af te pakken. De agent heeft vervolgens geschoten. waarna de jongens wegrenden.

Politie Alkmaar schiet na diefstal uit dienstauto | Binnenland

Of de agent gericht heeft geschoten, of een waarschuwingsschot gelost heeft, is nog niet duidelijk. “Dat zal uit een gesprek met de betreffende collega moeten blijken”, aldus een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws.

Bij de zoekactie naar de jongens zijn Burgernet en een helikopter ingezet. Het tweetal is nog niet aangehouden.

ALKMAAR – Bij een incident in de Duivelandstraat in Alkmaar heeft een agent geschoten nadat deze twee 15-jarige jongens had betrapt op diefstal uit een politieauto. Dat meldt de politie op Twitter.

Nadat de agent de twee betrapte, volgde een worsteling. Of er gericht is geschoten of dat er een waarschuwingsschot is gelost, kon de politie nog niet zeggen. De verdachten wisten te ontkomen. Naar hen wordt nog gezocht.