Heracles Almelo ontkracht hardnekkig gerucht: Al 2,5 jaar niet meer zo

Heracles Almelo ontkracht hardnekkig gerucht: \Al 2,5 jaar niet meer zo\
Directeur Heracles: Sponsor verplicht ons niets
Heracles speelt niet op kunstgras omdat dat van kunstgrasbedrijf Ten Cate moet, zo vertelt Heracles-directeur Rob Toussaint in gesprek met Tubantia. Ook gaat hij in op het financiële plaatje voor de verandering van kunstgras naar natuurgras.

Kunstgrasbedrijf Ten Cate was jarenlang hoofdsponsor van Heracles en heeft al meer dan honderd jaar een goede band met de club. Maar Ten Cate verplicht ons niet om op kunstgras te spelen. Ze zijn ook al 2,5 jaar onze hoofdsponsor niet meer, dat is Asito. Bovendien hebben ze niet alleen kunstgras, maar ook hybride velden, zoals die bij FC Groningen, Vitesse en AZ liggen.”Volgens Toussaint wil Heracles best op natuurgras spelen, maar kost dat veel geld om dat voor elkaar te krijgen. Als de tv-gelden beter worden verdeeld, net als in de zes beste voetballanden in Europa, kom je in de buurt van die 1,2 miljoen euro die we nodig hebben. We begrijpen echt dat we niet dat hele bedrag krijgen en we willen ook niet bevoordeeld worden ten opzichte van andere clubs, maar het voorstel dat er nu ligt, komt niet in de buurt. De directeur van Heracles vindt dan ook dat de Almeloërs hun geld voorlopig beter in spelers kunnen investeren. Ik denk dat we Ajax met een betere selectie op kunstgras meer weerstand kunnen bieden, dan met een mindere selectie op natuurgras. 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

BoosdoenderEerder kreeg Heracles Almelo samen met FC Emmen al de zwarte piet toegeschoven over het feit dat de veranderagenda er niet doorheen kwam. Volgens Toussaint had dat niet zozeer te maken met het feit dat ze niet willen veranderen, maar wel met het feit dat de voorstellen te weinig zouden veranderen. Ook ditmaal bevestigt de directeur nogmaals dat Heracles best wil overstappen op echt gras. “Dat kost veel geld om voor elkaar te krijgen. Als de tv-gelden beter worden verdeeld, net als in de zes beste voetballanden in Europa, kom je in de buurt van die 1,2 miljoen euro die we nodig hebben.”