Na droomstart is bij Heracles leven van alledag begonnen: Die flow was vooral …

9:26 – Bij Heracles Almelo blijft men met beide benen op de grond staan ondanks de goede start van de Eredivisie. De nummer vier van de competitie begon goed aan het seizoen, maar pakte in de laatste drie duels slechts één punt. Trainer Frank Wormuth vindt niet vreemd. “Topteams als Ajax, PSV en Feyenoord wachten niet op een nederlaag, zij weten dat ze alles kunnen winnen”, zegt de trainer tegen Tubantia. “Bij ons ligt dat anders. Wij weten dat we niet het beste team hebben en ook tegen nederlagen aanlopen. Bij de spelers groeide in die goede fase steeds meer het besef dat we in sommige duels geluk hadden gehad. Ze begonnen meer en meer te twijfelen: Zijn we eigenlijk wel goed genoeg? De druk werd groter en het zelfbeeld minder. In plaats van te denken: De volgende tegenstander pakken we, waren we bang geworden om te verliezen”, stelt hij vast.

Door duidelijke afspraken te maken probeert Wormuth zijn ploeg de goede richting op te helpen. “En door als team overtuigd te zijn richting een tegenstander: Als je ons wilt verslaan, moet je erg je best doen. En een houvast te hebben: We weten hoe we nul moeten houden. Nu nog hangt ons resultaat te veel af van de vorm van de dag. Vaak is het heel simpel en heb je niet meer dan een zege nodig om weer meer zelfvertrouwen te krijgen. Als we weer in een flow komen, wordt het anders dan de eerste keer. Die was vooral gebaseerd op toeval en geluk. Nu hebben we ervan geleerd en zijn we een stuk verder”, denkt hij.

Heracles verloor voor de interlandperiode van Feyenoord en ging de week daarvoor onderuit bij NAC Breda. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.