Rechtbank Almelo veroordeelt verdachten autobranden Den Ham

Rechtbank Almelo veroordeelt verdachten autobranden Den Ham
Rechtbank Almelo veroordeelt verdachten autobranden Den Ham | Twenterand
De rechtbank in Almelo heeft de drie verdachten van brandstichtingen in Den Ham veroordeeld. Een 17-jarige inwoner van Den Ham kreeg een voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden en tachtig uur taakstraf. Die taakstraf kreeg een 20-jarige man uit Rijssen ook, met daarnaast een celstraf van twee maanden. Een 22-jarige vrouw uit Den Ham is veroordeeld tot vijf maanden cel.

Volgens de rechtbank staat vast dat de drie betrokken waren bij een aantal autobranden die Den Ham eind mei en begin juni teisterde. In korte tijd werden er branden gesticht in vier autos.

Bij de eerste brand sloegen de vlammen over op een ernaast geparkeerd staande oldtimer. Beide autos waren van dezelfde eigenaar. Twee dagen later mislukte een brandstichting in een auto: de vlammen gingen vanzelf uit. Later brandde een bestelbus uit, terwijl de schade bij een andere bestelbus beperkt bleef tot lichte brandschade. Bij deze bus doofden de vlammen ook uit zichzelf.

De drie werden kort na de branden opgepakt. Tijdens de strafzaak twee weken geleden werd duidelijk dat ze inspiratie haalden uit filmpjes op YouTube. Na het bekijken van meerdere filmpjes leek het ze een goed idee om zelf ook brand te stichten. 

De 22-jarige vrouw is een bewoonster van een zorginstelling voor verstandelijk beperkten in Den Ham. Ook heeft ze autisme en hoort ze stemmen in haar hoofd. De 20-jarige man uit Rijssen heeft een fascinatie voor vuur en hij werd eerder al eens voor brandstichting veroordeeld. Over de 17-jarige is weinig bekend, hij stond als minderjarige achter gesloten deuren terecht.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.