Breukers wil dat men bij Heracles Almelo weer normaal doet

10:21 – Fortuna Sittard mag dan wel topscorer Andrija Novakovich missen, het is na Ajax en PSV wel de meest scorende ploeg van de Eredivisie momenteel. Finn Stokkers, de vervanger van de Amerikaanse spits, draagt zijn steentje met een mooi aantal doelpunten bij. “Als je de wedstrijden met de beloften meetelt, zit ik al boven de tien wedstrijden op rij met een doelpunt.” Dat vertelt hij tegenover De Limburger. In totaal maakte hij dit seizoen vijf treffers in tien officiële optredens voor de hoofdmacht. Over Novakovich wordt momenteel dus amper gesproken, al werd hij wel als eerste keuze gehaald. “Dan baal je ontzettend. Je was immers de spits van die zo succesvolle ploeg”, blikt Stokkers terug op de keuze van de club om na promotie de aanvaller over te nemen van Telstar.

“Daar heb ik in het begin heel erg mee gezeten. Toen ben ik na gaan denken over wat ik beter kan doen en heb ik doelen voor mezelf gesteld: sterker aan bal worden, alerter zijn en werken aan mijn individuele actie”, legt hij uit. Daarbij kreeg hij veel hulp en steun van René trainer Eijer. “Het is geen geheim dat hij me graag wil helpen en dat hij me ook door die periode heen heeft getrokken. We hebben beiden een Sparta-verleden, dat geeft toch een bepaalde klik. Ik kan goed met hem praten en dat heeft duidelijk geholpen.”

Wat is er toch aan de hand met Heracles Almelo? In speelronde 13 van de Eredivisie ging het volledig mis bij promovendus Fortuna Sittard: 3-0. Tal van spelers van het dolende Heracles-elftal kwamen in aanmerking voor ons wekelijkse floplijstje. Wij kozen er drie. Ook onder meer Peter van Ooijen mag natuurlijk niet ontbreken na zijn doldwaze charge tegen AZ.  Robert Zwinkels (ADO Den Haag)Zwinkels, die het stokje heeft overgenomen van de falende Indy Groothuizen, mocht van geluk spreken dat ADO zaterdag drie punten pakte in Zwolle (2-3). Bij beide tegentreffers zag de goalie er namelijk niet goed uit. De 2-2 van Clint Leemans kwam – weliswaar in samenwerking met Aaron Meijers – op zijn conto. 

Vooralsnog werpt het zijn vruchten af, want Stokkers scoort en met hem heel Fortuna. De 26 goals is meer dan Heracles Almelo (25), AZ (24) of Feyenoord (23). André Vidigal is met vijf goals clubtopscorer, gevolgd door Stokkers en Novakovich met vier. Lars Hutten, Mark Diemers hebben drie goals. Vervolgens zijn er nog zeven doelpuntenmakers te vinden bij de promovendus.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)Echt zon doelpunt dat we aan het einde van het seizoen gaan terugzien in een compilatie met lachband op de achtergrond. Meijers kopte een onschuldige diepe bal terug op ADO-goalie Zwinkels, maar die had zijn doellijn al verlaten. Leemans kon daarna simpel afwerken. Komisch moment.Peter van Ooijen (VVV-Venlo)Wat Van Ooijen zondag liet zien in de blessuretijd van VVV-AZ (2-2) hoort niet thuis op een voetbalveld. De invaller ging véél te hard door op Adam Maher, die van geluk mocht spreken dat hij niet geraakt werd. Terecht direct rood. Van Ooijen kan waarschijnlijk een stevige schorsing tegemoet zien. 

Fortuna: meest productief na PSV en Ajax

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Digitale gebalde vuisten en spierballenvertoon om de woorden op Twitter kracht bij te zetten. De strekking? Sittard zwijmelt weg bij de prestaties Fortuna. De hashtag ‘trots’ is veelgebruikt. ‘Heerlijk om Fortunees te zijn’, valt er verder te lezen. En, in kapitale letters: ‘linkerrijtje’. Want daar staat de promovendus tegen veler verwachtingen in na speelronde dertien. In de bovenste helft van de stand. Opvallender is misschien nog wel de doelpuntenproductie …