Feyenoord steviger op derde plek na winst op Heracles – RTL Nieuws

Feyenoord steviger op derde plek na winst op Heracles - RTL Nieuws
Feyenoord komt in slotfase met tien man op 2-1 tegen Heracles
De eerste goede kans was voor Heracles. Czyborra vond Peterson, die kopte op doel en zag Drost verlengen, maar hij deed dat naast het doel. Tien minuten later bracht Blaswich redding op een schot van Berghuis.

De doelman bleef daarna de sterkste man bij Heracles, maar na ruim een half uur moest hij vissen. Berghuis zette de thuisploeg op voorsprong. Peterson probeerde het namens Heracles nog, maar schoot van stand naast en even later was het rust.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

OPSTELLING | Van Bronckhorst laat Van Persie op de bank beginnen

De tweede helft begon fantastisch voor Heracles, want al na twee minuten was het raak. Drost schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. Na een fraaie actie was Larsson na ruim een uur dicht bij een nieuwe voorsprong voor Feyenoord, maar opnieuw was Blaswich belangrijk.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Kort daarna moest de thuisploeg met tien man verder. Jørgensen trapte na bij Breukers en moest na inmenging van de VAR vertrekken. Invaller Dalmau kreeg een goede kans op de 1-2, maar vond Vermeer op zijn pad. Aan de andere kant waren Berghuis en Botteghin dicht bij de voorsprong, maar ook zij scoorden niet.

Na Feyenoord-Heracles Almelo (2-1) ging het vooral over de wissel van Jordy Clasie. De Rotterdamse aanvoerder werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en ging vervolgens, naar eigen zeggen, flink in de fout. Clasie slofte naar de zijlijn, hoewel Feyenoord op dat moment met een 1-1 stand op het scorebord nog joeg op de overwinning. Vervolgens weigerde hij de hand van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Acht minuten voor het einde mocht Berghuis aanleggen voor zijn tweede. Rossmann maakte een lichte overtreding op Botteghin en Berghuis benutte de gegeven strafschop: 2-1. Aan de andere kant moest Dalmau direct daarna de 2-2 maken, maar hij kreeg de bal van dichtbij verkeerd op het hoofd. Larsson vond in blessuretijd opnieuw Blaswich op zijn pad. Een treffer kwam er niet meer in Rotterdam.

De strijd om deelname aan de Champions League blijft spannend in de Italiaanse voetbalcompetitie. AC Milan won zaterdag met 1-0 van Lazio. AS Roma behaalde eerder op de dag tegen Udinese ook een zege van 1-0. AC Milan staat nu vierde en behoudt een punt voorsprong op nummer vijf AS Roma.

Feyenoord: Vermeer; Martina (Nieuwkoop/57), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie (Van Persie/76), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Ajax zonder kater naar Turijn; Feyenoord verstevigt derde plaats

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Konings/90), Van Hintum, Czyborra; Osman, Drost, Merkel; Kuwas (Van der Water/76), Dos Santos, Peterson (Dalmau/58).

“Jordy is een emotionele jongen, iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Hij is nu ook weer een stuk rustiger en baalt enorm van dat moment”, aldus de coach. “We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten.”

Berghuis bezorgt tien man Feyenoord zege op Heracles

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van Heracles na vanavond.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Van Bronckhorst noemt gedrag Clasie bij wissel ongepast en onacceptabel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

Feyenoord speelt vanavond de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. Giovanni van Bronckhorst heeft Tyrell Malacia in de basis gezet als vervanger van Ridgeciano Haps. Robin van Persie begint op de bank.

Opstelling Feyenoord Vermeer, Martina, Botteghin, Van Beek, Malacia, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Jørgensen, Larsson. Wisselspelers Feyenoord Delle, Ten Hove, Nieuwkoop, Van der Heijden, Verdonk, Ayoub, Kökcü, Sinisterra, Van Persie.