Wonen in een tiny house op een half uur van Amsterdam

Terwijl de huizenprijzen in de stad tot recordhoogtes stijgen, kun je op nog geen half uur rijden van Amsterdam en Utrecht voor een redelijke prijs wonen in Tiny Village Bolderburen. Het ecodorp wordt momenteel ontwikkeld door startup Kvist. Een plek in de Randstad, dichtbij de stad, midden in het groen, waar je toch veel ruimte hebt om samen te wonen, te spelen en zelf je eten te verbouwen.

redactie | 12 december 2017 Nederlander kan veel meer doen tegen klimaatverandering

In het dorp vind je verschillende soorten huizen: tiny houses, een eengezinshuis, maar ook een bungalow of een villa. Alle huizen zijn vrijstaand en hoewel de in de nabijheid van elkaar staan, heeft ieder huis ook zijn eigen tuin.de website kun je je interesse kenbaar maken. Vergelijk je die prijzen qua ruimte met huizen in de Randstad dan hoef ik je niet uit te leggen wat de beste deal is.redactie | 12 december 2017 Klimaatadaptatie is nog geen prioriteit voor gemeenten

de trend van de tiny houses: kleiner wonen, dichter bij de natuur, met meer ruimte om je heen. Pak je die twee ontwikkelingen samen, dan kom je uit in Tiny Village Bolderburen, een ecodorp op een half uur rijden van Amsterdam en Utrecht. Het is een idee van startup Kvist en moet de oplossing zijn voor radeloze huizenzoekers in de Randstad én voor hen die graag ecologisch verantwoord willen wonen.Foto header: Mikael Damkier – Adobe Stock

Jessika Kersting (46, algemeen econoom) en Martin Qvist (48, jurist) hebben beiden een Zweedse achtergrond. Samen runnen ze al tien jaar een bouwbedrijf voor vakantie-en tuinhuisjes. In 2017 begonnen ze met Kvist en nu richten ze zich specifiek op woonhuizen. Kvist heeft verschillende bouwteams die de dorpen gaan opbouwen.

Zo gaat Ecodorp Bolderburen er ongeveer uitzien De tijd dat het hebben van een eigen moestuin geitenwollensokkerig gevonden wordt is wel voorbij. Steeds meer mensen zijn zich bewust van gezonde voeding en realiseren zich dat je daarvoor verder weg moet blijven van de supermarkt. En ook is er steeds meer oog voor het milieu: energie besparen en zelf opwekken wordt steeds normaler. Tel daarbij op dat mensen in de huidige digitaliserende wereld zich ook vaker realiseren dat we al die spullen helemaal niet nodig hebben en prima in een klein(er) huis kunnen wonen. Maar dan wel dichtbij – of het liefst midden in – de natuur. Ecodorp Bolderburen is wat dat betreft de oplossing, die denk ik heel veel mensen zal aanspreken. De vraag is alleen wie ook daadwerkelijk de stap gaat zetten en hier gaat wonen.

Almere at Twitter: