OM vervolgt oud-voorzitter ondernemingsraad politie

OM vervolgt oud-voorzitter ondernemingsraad politie
OM vervolgt oud-voorzitter ondernemingsraad politie
Sleep hier je bestanden heen of selecteer een foto/videoDonderdag werd Giltay definitief ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim.

Oud-topman politie ontslagen en vervolgd voor fraude

‘Totstandkoming Nationale Politie was haastklus’ Het schandaal werd nader onderzocht door de commissie-Ruys, die begin september concludeerde dat de totstandkoming van de Nationale Politie een ‘haastklus’ was. De Tweede Kamer is van mening dat de haast die achter de vorming van de Nationale Politie werd gezet aan de misstanden heeft bijgedragen. Maar dat is geen excuus, oordeelde de Kamer.

Elsevier Weekblad gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en onze Privacy Statement.

Zie ook: Voormalig voorzitter Ondernemingsraad politie ontslagen om uitgaven Alcohol Giltay zou als COR-voorzitter onder meer grote hoeveelheden alcohol hebben genuttigd op kosten van de politie. Hij declareerde bijvoorbeeld rekeningen voor diners met negen eters, waar acht flessen wijn werden genuttigd.Het OM bereidt op dit moment een tenlastelegging voor. “Daarin zal precies worden weergegeven voor welke concrete feiten de verdachten worden vervolgd”, aldus justitie. “Deze tenlastelegging wordt volgende maand verwacht.”
“Hij is bij herhaling onverantwoordelijk omgegaan met financiële middelen van de politie”, verduidelijkte Akerboom donderdag. “Daarnaast heeft de voormalig voorzitter meerdere interne regels overtreden”.

Almere at Twitter: