Doek vervangt glasplaten station Almere Centrum

Doek vervangt glasplaten station Almere Centrum
ProRail gestart met vervangen glasplaten op station Almere Centrum
ProRail is donderdag van start gegaan met de vervanging van een groot aantal glasplaten in de noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum. Tijdens de hevige storm op 18 januari zijn ruim 50 glasplaten losgekomen uit de kapconstructie. In verband met de veiligheid worden de glasplaten nu vervangen door een constructie met doek.

De afgelopen tijd is in toenemende mate gebleken dat de kap in Almere kwetsbaar is bij de hoge windsnelheden waaraan zij wordt blootgesteld. Daarom bewaken we de conditie van de kap continu en wordt er tegelijk hard gewerkt aan een solide en toekomstbestendige oplossing. Tijdens en na de storm van 18 januari is een groot aantal glaspanelen uit de noordwestwand van de kap geblazen.

In de afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met de gemeente en besloten om per direct alle glasplaten in dit deel van de kap zo snel mogelijk te vervangen. Er komt een tijdelijke constructie en intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp. De werkzaamheden aan de kapconstructie beginnen op donderdag 8 februari en zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Een deel van het station is afgezet in verband met de werkzaamheden.

Ruim 50 glasplaten zijn tijdens de storm op 18 januari losgekomen bij station Almere Centrum. Dat meldt ProRail donderdagochtend.

De vervanging van een groot aantal glasplaten begon donderdagochtend waardoor het station gedeeltelijk is afgezet.

In verband met de veiligheid worden de glasplaten nu vervangen door een constructie met doek. 

“De afgelopen tijd is in toenemende mate gebleken dat de kap op station Almere Centrum kwetsbaar is bij de hoge windsnelheden waaraan zij wordt blootgesteld”, aldus ProRail in een verklaring

Om die reden wordt de bekapping continu bewaakt en wordt er tegelijkertijd gewerkt aan een toekomstbestendige oplossing.

Afgelopen tijd heeft ProRail samen met de gemeente Almere intensief overleg gevoerd over de oplossing waarna is besloten om per direct alle glasplaten in het kwetsbare deel van de overkapping te vervangen.

De gehele overkapping van station Almere Centrum bestaat uit in totaal 2600 glasplaten.

Journalist, auteur, columnist en daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.


Almere at Twitter: