Man uit Almere in België veroordeeld voor misbruik jongens

Man uit Almere in België veroordeeld voor misbruik jongens
Pedofiel krijgt vijf jaar cel
Met één van hen, een 13-jarige uit Antwerpen, had hij ook seksuele betrekkingen in zijn auto. De feiten kwamen kort daarna aan het licht, nadat de zus van de jongen een chatgesprek had gezien en hun ouders had ingelicht. De vader deed aangifte en de politie kon de beklaagde arresteren, toen hij opnieuw met de jongen had afgesproken.Pedofiel Sebastien J. had via Facebook contact gezocht met tienerjongens. Hij deed zich voor als de 22-jarige “Rick Van der Plas”. Er werden naaktfotos uitgewisseld en hij vroeg hen om zich naakt voor de webcam te tonen en seksuele handelingen te verrichten.Sebastien J. had vijf jaar eerder al een behandeling gevolgd om zijn pedofiele neiging te onderdrukken. Zijn vrouw en zijn familie hadden hem daarbij geholpen en bleven hem ook steunen na zijn arrestatie. Zelfs zijn werkgever toonde zich bereid om Sebastien J. terug in dienst te nemen. (PLA)

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 32-jarige Nederlander uit Almere veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan dertig maanden effectief. Hij had met zes minderjarige jongens seksueel getinte chatgesprekken gevoerd. Met één van hen had hij ook seksuele betrekkingen in zijn auto. De dertiger moet zich van de rechtbank laten behandelen en kreeg een contactverbod met minderjarigen opgelegd.

Pedofiel krijgt vijf jaar cel

De beklaagde had via Facebook contact gezocht met tienerjongens. Hij gebruikte een valse naam en deed zich jonger voor dan hij was. Er werden naaktfoto’s uitgewisseld en hij vroeg hen om zich naakt voor de webcam te tonen en seksuele handelingen te verrichten. De beklaagde stuurde bij verschillende slachtoffers ook aan op een ontmoeting.

Met een jongen van 13 kwam het op 28 november 2016 ook effectief tot een afspraak. De dertiger pikte het slachtoffer na school op in zijn auto en parkeerde iets verderop, waar ze seksuele betrekkingen hadden.

De feiten kwamen kort daarna aan het licht, nadat de zus van de jongen een chatgesprek had gezien en hun ouders had ingelicht. De vader deed aangifte en de politie kon de beklaagde arresteren, toen hij opnieuw met de jongen had afgesproken. Alleen kwam toen niet de tiener, maar wel de politie opdagen.

Uit nazicht van het Facebookprofiel van de beklaagde bleek dat hij met nog vijf andere tienerjongens seksueel getinte gesprekken had gevoerd. Ook in Nederland maakte hij slachtoffers. Hij bekende dat hij met een vijftiental jongens videochats had gehad, waarbij er geslachtsdelen werden getoond en gemasturbeerd werd. De beklaagde heeft intussen hulp gezocht en gaat zich in Nederland laten behandelen.


Almere at Twitter: