Slachtoffer van schietpartij Almere overleden

Dinsdagavond raakte een 20-jarige man uit Almere ernstig gewond bij een schietincident in een woning aan de Kapitein de Langestraat in de Verzetswijk. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. De politie zegt drie verdachten te hebben aangehouden.

Rond 21.20 uur kwam er de melding van een schietincident. Toegesnelde agenten troffen een ernstig gewonde man in de woning aan. Hij was niet aanspreekbaar en werd overgebracht naar een ziekenhuis gebracht waar hij later kwam te overlijden.

Bij de woning hielden agenten twee mannen aan, een derde verdachte meldde zich later in de nacht zelf op het politiebureau. De drie Almeerders (van 17, 19 en 20 jaar) zitten vast voor nader onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. In de woning is sporenonderzoek gedaan en er wordt gesproken met betrokkenen om te achterhalen wat er zich daar heeft afgespeeld.

Dinsdagavond heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de Kapitein de Langestraat in Verzetswijk. Er is één slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. 

Kort voor half 10 vond de schietpartij plaats. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn opgeroepen om hulp te verlenen aan het slachtoffer. Gezien de aanvliegtijd is de traumahelikopter niet ter plaatse gekomen, daarentegen hebben de ambulance met het slachtoffer en de traumahelikopter elkaar ontmoet bij ‘t Oor. Hier is de trauma-arts in de ambulance gestapt, om vervolgens naar het ziekenhuis verder te rijden.

De politiehelikopter heeft korte tijd boven het incident gevlogen. Het is niet bekend of er verdachten zijn gearresteerd. De recherche is ter plaatse om onderzoek te doen. Afgelopen januari heeft er in dezelfde straat ook al een steekpartij plaatsgevonden.


Almere at Twitter: