Voorbeschouwing: Jong PSV – SC Cambuur

Een topwedstrijd speelde Justin Mathieu vrijdagavond niet tegen Almere City. Soms was het een worsteling met de aanvaller, maar hij tekende wel voor de winnende treffer.

Het is vijf voor twaalf voor Cambuur om alsnog de play-offs te halen. Het elftal loopt niet over van zelfvertrouwen. Dat is ook het geval met Justin Mathieu, die vorige week tegen zijn oude club FC Oss een invalbeurt kreeg. Hij stond vrijdagavond, enigszins verrassend, weer in de basis.

Hoofdrol voor worstelende Mathieu bij Cambuur

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen. We wensen u veel leesplezier.

Matthew Steenvoorden is er vrijdagavond niet bij als Cambuur het thuis opneemt tegen Almere City. De centrale verdediger is geschorst. ,,Hij viel tegen FC Oss geblesseerd uit en het was afwachten geweest of hij deze wedstrijd had gehaald, zegt Cambuur-trainer René Hake.

Cambuur in tweede helft voorbij Almere City

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Almere City is de nummer acht van de ranglijst en staat daarmee zes posities hoger dan Cambuur, en de ploeg van coach Jack de Gier (x-spits van Cambuur) heeft vijf punten meer.

Cambuur heeft vrijdagavond na vier wedstrijden zonder winst weer eens drie punten gepakt. De club versloeg in Leeuwarden Almere City met 2-1.

Martijn van der Laan zal Steenvoorden vervangen in de achterste linie van de Leeuwarders.

De gasten kwamen na een dik half uur nog wel op voorsprong toen Silvester van der Water vrij kon uithalen. Twee minuten later trok Martijn Barto de stand alweer gelijk. Na een snelle aanval belandde de bal bij de spits, die koel bleef in de afronding.

Van der Laan op de plek van geschorste Steenvoorden

In de 71e minuut zette Mathieu, aangever bij de 1-1, Cambuur op voorsprong. In de slotfase was het hangen en wurgen bij Cambuur. Toch was de thuisploeg nog het dichtst bij een goal met een bal op de lat van Crowley, de uitblinker aan Cambuur-zijde.

Het bleef 2-1, waarmee Cambuur na vanavond voorlopig op de twaalfde plek staat met 37 punten.


Almere at Twitter: