Geinoord bezorgt FC Almere onverdiende nederlaag

Geinoord bezorgt FC Almere onverdiende nederlaag
Geinoord bezorgt FC Almere onverdiende nederlaag
Geinoord en JSV hadden vanwege de vorst een weekje rust. Voor de ene ploeg pakte het goed uit, voor de andere wat minder. JSV verloor in Leusden met 3-0 van Roda ’46, Geinoord won in Almere met 1-3

Geinoord speelde tegen Almere om plek twee. Doordat koploper Victoria vorig weekend verloor, is het bovenin de Tweede Klasse B ontzettend spannend geworden. Geinoord en Almere speelden dit seizoen al eerder tegen elkaar, toen werd het in Nieuwegein 2-4 voor de ploeg uit Almere.

Geinoord leek lang geen aanspraak te maken op een overwinning, de ploeg keek lang tegen een 1-0 achterstand aan. In de 43e minuut maakte Timo Meerding gelijk. Geinoord bouwde in de tweede helft de voorsprong uit. Truggelaar was de grote man met treffers in de 74 en de 93e minuut.

JSV speelde in Leusden tegen Roda ’46. JSV staat in de onder regionen van de middenmoot en hoeft voorlopig niet voor degradatiegevaar te vrezen.  Maar als de onderste ploegen punten gaat pakken en JSV wint zijn wedstrijden niet, dan kan de club in roeriger vaarwater belanden. Roda ’46 speelt het hele seizoen in de subtop.

JSV kon niet winnen in Leusden. Gilbert Ilaria bracht de thuisploeg in de twaalfde minuut op een voorsprong. In de tweede helft scoorde Cikic en weer Illaria de 2-0 en 3-0.

In de Tweede Klasse is het nu ongekend spannend. Geinoord en Almere hijgen koploper Victoria in de nek. Dat lijkt te lukken, want Victoria beet de tanden stuk in Baarn. Het verschil tussen Geinoord en Victoria is nog maar 2 punten. JSV staat op de negende plaats en hoeft voorlopig niet te vrezen voor degratiegevaar. Maar het verschil tussen de onderste plekken in de middenmoot en de degradatiezone is nog maar 4 punten. Volgende week spelen beide Geinse ploegen thuis. Geinoord speelt thuis tegen Roda 46 en JSV ontmoet thuis Victoria.

De gehele wedstrijd de betere ploeg en toch met lege handen achterblijven. Het overkwam FC Almere tegen Geinoord. De ploeg van Sandor Augustijn liet bovendien een kans liggen om in te lopen koploper Victoria en moet de tweede plek in de zaterdag tweede klasse B afstaan aan Geinoord.

Vooral in de eerste helft waren er voor FC Almere voldoende kansen om een riante voorsprong te pakken. Aanvallen werden echter te ver doorgevoerd, terwijl de trekker sneller overgehaald had moeten worden. Lesley Vlieger slaagde er liggend wel in om de score te openen. Vervolgens faalden achtereenvolgens Vlieger, Douwe Willemars en Nick Stots om de voorsprong te verdubbelen.

Toen Geinoord er vlak voor rust plots in slaagde om de gelijkmaker te produceren via Timo Meerding, dachten vele Almeerse toeschouwers dat de thuisploeg de zaken na de rust wel recht zou trekken. Daar leek het aanvankelijk ook op. Een kopbal van Vlieger (naast) en een inzet van Peter van Dongen op de lat hadden een betere lot verdiend. Geinoord profiteerde hier optimaal van. In de zeventigste minuut werd David Jackson goed vrijgespeeld en liet hij Almere-doelman Gijs Roelofsen kansloos: 1-2.

Hierna voerde FC Almere flink de druk op, maar het benutten van kansen was de hele middag een te grote opgave voor de thuisploeg. Vlak voor tijd maakten de Nieuwegeiners aan alle onzekerheid een eind door de er zelfs 1-3 van te maken. Roland Truggelaar besliste het duel namens de gasten.

“Met een iets aanvallender systeem hebben we veel kansen gecreëerd. Het lukte ons alleen niet om te scoren”, zag ook Almere-trainer Sandor Augustijn. “Het lukte ook niet om alles in de rust naar onze hand te zetten. Dan loop je tegen een onverdiende nederlaag op.”

De Almeerders staan nu derde, twee punten achter Geinoord en vier achter koploper Victoria. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.


Almere at Twitter: