Teruglezen: Cambuur – Almere City

Een topwedstrijd speelde Justin Mathieu vrijdagavond niet tegen Almere City. Soms was het een worsteling met de aanvaller, maar hij tekende wel voor de winnende treffer.

Het is vijf voor twaalf voor Cambuur om alsnog de play-offs te halen. Het elftal loopt niet over van zelfvertrouwen. Dat is ook het geval met Justin Mathieu, die vorige week tegen zijn oude club FC Oss een invalbeurt kreeg. Hij stond vrijdagavond, enigszins verrassend, weer in de basis.

Voorbeschouwing: Jong PSV – SC Cambuur

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen. We wensen u veel leesplezier.

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Matthew Steenvoorden is er vrijdagavond niet bij als Cambuur het thuis opneemt tegen Almere City. De centrale verdediger is geschorst. ,,Hij viel tegen FC Oss geblesseerd uit en het was afwachten geweest of hij deze wedstrijd had gehaald, zegt Cambuur-trainer René Hake.

Steenvoorden langer bij Cambuur

Martijn van der Laan zal Steenvoorden vervangen in de achterste linie van de Leeuwarders.

Nigel Robertha, Omar El Baad en Darren Rosheuvel zijn ook nog niet inzetbaar bij Cambuur. Hake zei verder een wijziging ,,op de zijkanten te gaan toepassen, maar wilde niet in detail treden. Hake: ,,De laatste wedstrijden speelden we te wisselvallig. We moeten nu aantonen dat we bij de ploegen horen voor de play-offs.

Almere City is de nummer acht van de ranglijst en staat daarmee zes posities hoger dan Cambuur, en de ploeg van coach Jack de Gier (x-spits van Cambuur) heeft vijf punten meer.


Almere at Twitter: