Telstar houdt stand in Almere

Telstar houdt stand in Almere
Telstar neemt revanche in Almere
VOLENDAM – Een extra speelronde in de Jupiler League op maandagavond: NH Sport is er uiteraard live bij!

Telstar verslikte zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en verloor met 2-3. Vanavond kunnen de Witte Leeuwen zich herpakken in het uitduel tegen Almere City FC. Almere verloor vijf van de laatste zes wedstrijden, maar Telstar-trainer Mike Snoei heeft respect voor de tegenstander: "Wij hebben voor iedereen respect. Natuurlijk, wij hebben een goede ploeg, maar om nu even te zeggen die verslaan wij wel, nee, dat past helemaal niet."

Ondanks de thuisnederlaag tegen Helmond Sport wijzigt Snoei waarschijnlijk niet veel in zijn basisopstelling. Almere City-Telstar begint om 20.00 uur en Rob Wanst doet verslag in NH Sport.

FC VolendamVolendam verloor vrijdag afgetekend van NEC. In De Goffert in Nijmegen werd het 3-0 voor NEC, dat vrijdag de koppositie in de Jupiler League overnam van Jong Ajax. Die teleurstelling kan FC Volendam vanavond wegspoelen in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. MVV staat met drie punten voorsprong twee plekken boven Volendam op de ranglijst.

Trainer Misha Salden wil graag aan het roer blijven bij FC Volendam als hoofdtrainer èn technisch directeur: "Ik doe het met veel plezier, ook al is het geen gemakkelijk seizoen. Ik vind dat we als jonge ploeg stappen maken. Ik wil graag door." Volendam-MVV begint ook om 20.00 uur en Edward Dekker verzorgt het wedstrijdcommentaar op NH Radio.

Ook de twee Noord-Hollandse beloftenteams komen vanavond in actie. Jong Ajax ontvangt FC Eindhoven en Jong AZ neemt het op eigen veld op tegen Go Ahead Eagles. NH Sport houdt je in een extra uitzending op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Jupiler League. Presentator Rob Wtenweerde heeft het laatste sportnieuws en lekker veel muziek bij zich. NH Sport is van 19.00 tot 22.00 uur te horen op NH Radio.

maandag 12 maart 2018, 22:50 uur in Beeldkrant – nieuws . Vreugde in kleedkamer (Foto Telstar)

Telstar heeft zich maandagavond knap gerevancheerd voor de zeperd van afgelopen vrijdag. In de lastige uitwedstrijd tegen Almere City werd het 2-3. Dezelfde uitslag als vrijdag thuis tegen Helmond Sport, maar nu in het voordeel van de Witte Leeuwen.

In de eerste helft kwam Telstar al vroeg en met enig fortuin op voorsprong door een eigen doelpunt. De eerste helft was verder van beide kanten erg slordig en amper het aankijken waard.

De tweede helft was opwindender. Novakovich scoorde twee keer, waardoor Telstar een kwartier voor tijd op rozen leek te zitten. Leek, want Almere zette nog eens aan en kwam terug tot 2-3. Bij het eerste tegendoelpunt zag keeper Rody de Boer er niet goed uit, maar los daarvan hield hij zijn team met een paar knappe reddingen, waarvan eentje vlak voor tijd, knap overeind.

Daarmee gingen de drie punten mee naar Velsen en dat werd door de spelers en trainers van Telstar in de kleedkamer uitbundig gevierd.


Almere at Twitter: