Man slaat agent bloedneus bij aanhouding

Terneuzen – Dinsdagavond is 28-jarige man uit Etten-Leur aangehouden als tweede verdachte voor bedreiging van een agent en het vernielen van zijn dienstfiets. Zondag jl. is al eerder een verdachte aangehouden in deze zaak.

De mannen krijgen die zondag 8 april jl. rond 02.00 uur in de Korte Kerkstraat mot met elkaar. Een agent probeert de kemphanen te scheiden, maar dat heeft een averechts effect. De agent moest op een gegeven moment voor zijn eigen veiligheid zijn dienstfiets tussen de twee mannen en zichzelf zetten. De mannen trapten vervolgens de dienstfiets kapot. Pas nadat er pepperspray is gebruikt stoppen de agressors. Een van de verdachten kon direct aangehouden worden; de tweede is gisterenavond buiten heterdaad in een woning in Terneuzen gearresteerd.

Hierop hielden de agenten de man aan: de bijrijder probeerde de aanhouding tegen te houden waarna ook hij werd aangehouden. De twee verzetten zich tegen de aanhouding waarbij er klappen werden uitgedeeld aan de agenten, één agent werd een bloedneus geslagen. Ook de politie paste hierbij geweld toe om de mannen onder controle te krijgen.

Een agent heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bloedneus opgelopen bij de aanhouding van een verdachte in Almere. Dit meldt de politie donderdag.

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content – met woorden.

Twee agenten surveilleerden rond 00.15 uur in de Muziekwijk. Op de Pianoweg viel hun oog op een bestelbus. De bestuurder remde een aantal keer, reed door om daarna weer om te keren. De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder een stopteken. Hij stopte wel, maar begon gelijk tegen de agenten te schreeuwen. Die probeerden hem te kalmeren. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen.

Hierop hielden de agenten de bestuurder aan. De bijrijder probeerde de aanhouding tegen te houden waarna ook hij werd aangehouden. De twee verzetten zich tegen de aanhouding waarbij ze de agenten klappen gaven. 

Vast in de modder Intussen zijn meerdere politie-eenheden aangekomen bij de loods. Als ze het gebouw binnengaan voor onderzoek, slaat opnieuw een man op de vlucht. Hij denkt te kunnen ontsnappen door in een sloot te springen. Dat blijkt geen gelukkige keuze, want de 29-jarige man uit Dordrecht zakt onmiddellijk tot zijn middel weg in de modder en is eveneens een gemakkelijk prooi voor de achtervolgende agenten. 

Tweede aanhouding voor bedreiging agent

Die gebruikten vervolgens ook geweld om de mannen onder controle te krijgen. Eén van de agenten bleek een bloedneus te hebben. De twee verdachten, 27 jaar uit Amsterdam en 36 jaar uit Lelystad, zitten vast voor nader onderzoek. De agenten hebben aangifte tegen hen gedaan.


Almere at Twitter: