Nieuwe drugstest politie ook in Almere

Nieuwe drugstest politie ook in Almere
Nieuwe drugstest politie ook in Almere
Politie Voeren heeft donderdagavond tijdens de actie tegen het drugstoerisme twee cipiers betrapt. Het gaat om twee dertigers die werken in de gevangenis van Marche-en-Famenne.

Tijdens de controleactie langs de E25 in Voeren werden in totaal 25 pvs opgesteld. Aan de actie Panoramix namen een twintigtal Spaanse politiemensen met drugshond deel. Een van die honden blafte toen …

Sinds kort heeft de politie in Almere de mogelijkheid om bestuurders met een speekseltest te testen op het gebruik van drugs. De speekseltest wordt sinds juli 2017 uitgerold over Nederland. 25.000 agenten worden opgeleid om snelle drugstesten te kunnen afnemen. 

Weggebruikers kunnen vanaf 1 juli 2017 gecontroleerd worden op drugsgebruik met behulp van een speekseltester. De politie gaat dit nieuwe instrument inzetten in het verkeer. Sinds juli vorig jaar gelden wettelijke limieten voor amfetamine-achtige stoffen, cocaïne, opiaten (morfine/heroïne), cannabis (THC) en GHB-achtige stoffen. Voor een combinatie van drugs of een combinatie van drugs met alcohol gelden nul-limieten.

De politie zet de speekseltester in als er aanwijzingen zijn dat een automobilist drugs heeft gebruikt; bijvoorbeeld door bijzonder rijgedrag, vermoedens bij een standaard verkeerscontrole (zoals verwijde pupillen en overmatig zweten) of het wegrijden na het bezoek aan een coffeeshop in combinatie met andere indicatoren. Ook kan de test worden ingezet na een verkeersongeval. Op dit moment worden politiemensen nog getraind om het nieuwe instrument te gebruiken.


Almere at Twitter: