Agent bloedneus gelagen bij aanhouding op verdachte op de Pianoweg in Almere

Agent bloedneus gelagen bij aanhouding op verdachte op de Pianoweg in Almere
36-jarige Lelystedeling opgepakt na worsteling met agenten
Een agent heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bloedneus opgelopen bij de aanhouding van een verdachte in Almere. Dit meldt de politie donderdag.

Twee agenten surveilleerden rond 00.15 uur in de Muziekwijk. Op de Pianoweg viel hun oog op een bestelbus. De bestuurder remde een aantal keer, reed door om daarna weer om te keren. De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder een stopteken. Hij stopte wel, maar begon gelijk tegen de agenten te schreeuwen. Die probeerden hem te kalmeren. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen.

Hierop hielden de agenten de bestuurder aan. De bijrijder probeerde de aanhouding tegen te houden waarna ook hij werd aangehouden. De twee verzetten zich tegen de aanhouding waarbij ze de agenten klappen gaven. 

Die gebruikten vervolgens ook geweld om de mannen onder controle te krijgen. Eén van de agenten bleek een bloedneus te hebben. De twee verdachten, 27 jaar uit Amsterdam en 36 jaar uit Lelystad, zitten vast voor nader onderzoek. De agenten hebben aangifte tegen hen gedaan.

In de nacht van woensdag op donderdag liep een agent een bloedneus op bij een aanhouding in Muziekwijk.

Volgens de politie surveilleerden twee agenten rond 00.15 uur in de Muziekwijk. Op de Pianoweg viel hun oog op een bestelbus: de bestuurder remde een aantal keer, reed door om vervolgens daarna weer om te keren.

De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte wel, maar begon direct tegen de agenten te schreeuwen. Agenten probeerden de man te kalmeren waarna hij de agenten echter begon te beledigen.

Hierop hielden de agenten de man aan: de bijrijder probeerde de aanhouding tegen te houden waarna ook hij werd aangehouden. De twee verzetten zich tegen de aanhouding waarbij er klappen werden uitgedeeld aan de agenten, één agent werd een bloedneus geslagen. Ook de politie paste hierbij geweld toe om de mannen onder controle te krijgen.

De verdachten, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 36-jarige man uit Lelystad, zitten vast voor verder onderzoek. De agenten hebben aangifte tegen hen gedaan.

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content – met woorden.

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.


Almere at Twitter: