Definitief: De Graafschap haalt vleugelverdediger Owusu van Ajax

Definitief: De Graafschap haalt vleugelverdediger Owusu van Ajax
Ajax laat talentvolle verdediger transfervrij vertrekken naar promovendus
De vleugelverdediger van Ajax had in Amsterdam nog een contract voor een jaar. Owusu speelde voornamelijk in de belofteploeg van Ajax. Van 2014 tot en met 2016 kwam hij in Jong Ajax tot 59 duels.

De laatste twee seizoenen werd de bijna 22-jarige Owusu telkens uitgeleend door de Amsterdammers. Eerst aan Excelsior en afgelopen voetbaljaargang aan Almere City.

16:34 – De Graafschap heeft de zoektocht naar een nieuwe vleugelverdediger afgerond. De club uit Doetinchem gaat de Eredivisie in met Leeroy Owusu als nieuwe aanwinst. De verdediger ligt de komende twee jaar vast op de Vijverberg. Owusu wordt overgenomen van Ajax, waarvoor hij in 2014 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Het eerste elftal haalde de verdediger niet, maar wel kwam hij 59 wedstrijden uit voor Jong Ajax. Hij was daarin goed voor één goal. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Almere City FC en het jaar daarvoor kwam hij uit voor Excelsior.

Ajax-verdediger Owusu maakt met transfer alsnog promotie

De Graafschap hoeft geen transfersom voor Owusu te betalen. We zijn blij dat de overgang van Leeroy eindelijk rond is. We zochten een talentvolle verdediger die al wel de nodige ervaring had. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zon honderd wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen, aldus Peter Hofstede, manager voetbalzaken van De Graafschap.

31 mrt.'De Ligt moet wegwezen bij Ajax'25 jun.Ziyech waardeert telefoontje Van der Sar10 jul.Heitinga houdt hart vast voor de Fransen22 dec. 2017Dit vinden Amsterdammers van Ten HagDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Leeroy Owusu is speler van De Graafschap. De Eredivisionist meldt vrijdagmiddag via de officiële kanalen dat de linksback overkomt van Ajax, waar hij nog tot medio 2019 vastlag. De Graafschap en Owusu zijn een contract voor twee seizoenen overeengekomen, waarbij de promovendus de optie heeft de verbintenis met een jaar te verlengen.

Owusu komt transfervrij over van de Amsterdamse club, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in 2014 zijn debuut maakte bij Jong Ajax. In 2016 werd de 21-jarige verdediger uitgeleend aan Excelsior en een jaar later aan Almere City FC, waar hij 37 wedstrijden voor speelde. “We zijn blij dat de overgang van Leeroy eindelijk rond is, aldus Peter Hofstede.

Ajax en De Graafschap onderhandelden wekenlang over de transfer en nu is het dus definitief rond. We zochten een talentvolle verdediger die al wel de nodige ervaring had. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zo'n 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen”, besluit de manager voetbalzaken van de club uit Doetinchem.


Almere at Twitter: