Owusu nieuwe verdediger De Graafschap

Owusu nieuwe verdediger De Graafschap
Ajax laat talentvolle verdediger transfervrij vertrekken naar promovendus
De vleugelverdediger van Ajax had in Amsterdam nog een contract voor een jaar. Owusu speelde voornamelijk in de belofteploeg van Ajax. Van 2014 tot en met 2016 kwam hij in Jong Ajax tot 59 duels.

De laatste twee seizoenen werd de bijna 22-jarige Owusu telkens uitgeleend door de Amsterdammers. Eerst aan Excelsior en afgelopen voetbaljaargang aan Almere City.

Ajax-verdediger Owusu maakt met transfer alsnog promotie

De Graafschap hoeft geen transfersom voor Owusu te betalen. We zijn blij dat de overgang van Leeroy eindelijk rond is. We zochten een talentvolle verdediger die al wel de nodige ervaring had. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zon honderd wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen, aldus Peter Hofstede, manager voetbalzaken van De Graafschap.

Een officiële berichtgeving van de transfer van Leeroy Owusu lijkt niet lang meer op zich te laten wachten. Op zijn Instagram-pagina heeft de verdediger Ajax namelijk bedankt voor de afgelopen veertien jaar. Naar welke club Owusu verkast is (nog) niet bekend, maar afgaande op eerdere berichtgeving lijkt de kans erg groot dat de vleugelverdediger komend seizoen in het shirt van De Graafschap te bewonderen is.

[Update V] Clubs bevestigen transfer Owusu

31 mrt.'De Ligt moet wegwezen bij Ajax'25 jun.Ziyech waardeert telefoontje Van der Sar22 dec. 2017Dit vinden Amsterdammers van Ten Hag10 jul.Heitinga houdt hart vast voor de FransenDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Leeroy Owusu is speler van De Graafschap. De Eredivisionist meldt vrijdagmiddag via de officiële kanalen dat de linksback overkomt van Ajax, waar hij nog tot medio 2019 vastlag. De Graafschap en Owusu zijn een contract voor twee seizoenen overeengekomen, waarbij de promovendus de optie heeft de verbintenis met een jaar te verlengen.

In Amsterdam lukte het de vleugelverdediger niet om zijn kans in het eerste elftal af te dwingen. Bij de beloften maakte Owusu in de 59 wedstrijden die hij er speelde nog geregeld een goede indruk als felle verdediger, maar Ajax 1 bleef ver weg. Mocht het tot een transfer naar de Superboeren komen, lonkt alsnog de eredivisie.

Owusu komt transfervrij over van de Amsterdamse club, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in 2014 zijn debuut maakte bij Jong Ajax. In 2016 werd de 21-jarige verdediger uitgeleend aan Excelsior en een jaar later aan Almere City FC, waar hij 37 wedstrijden voor speelde. “We zijn blij dat de overgang van Leeroy eindelijk rond is, aldus Peter Hofstede.

Gedurende het afgelopen seizoen werd de 21-jarige verdediger door Ajax uitgeleend aan Almere City. Hier kwam hij volop aan spelen toe met een uiteindelijk aantal van 37 officiële wedstrijden. Met de club uit Almere kwam Owusu in de play-offs om degradatie De Graafschap ook al tegen.

Ajax en De Graafschap onderhandelden wekenlang over de transfer en nu is het dus definitief rond. We zochten een talentvolle verdediger die al wel de nodige ervaring had. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zo'n 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen”, besluit de manager voetbalzaken van de club uit Doetinchem.


Almere at Twitter: