Tester Luckassen tekent bij Almere City, Walian op huurbasis naar RKC

Tester Luckassen tekent bij Almere City, Walian op huurbasis naar RKC
Almere City verhuurt Walian aan RKC
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Voormalig Ajax-aanvaller Ezra Walian speelt het komende seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk. De Brabantse club huurt de buitenspeler voor een jaar van Almere City en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Fred Grim, zo meldt de club uit Waalwijk via de officiële kanalen.

In Waalwijk is men erg blij met de komst van Walian. Algemeen directeur Frank van Mosselveld ziet de geboren Amsterdammer als een zeer behendige en technisch begaafde aanvaller. Hij kan op vrijwel iedere positie in de voorhoede uit de voeten, wat hem multi-inzetbaar maakt. Met twee jaar ervaring in de Keuken Kampioen Divisie en opleiding bij Ajax is Ezra een welkome versterking. Met zijn komst hebben we de selectie nagenoeg rond. Zeer prettig met het oog op de start van de competitie op 17 augustus tegen SC Telstar.

“Met twee jaar ervaring in de Eerste Divisie en opleiding bij Ajax is Ezra een welkome versterking. Met zijn komst hebben we de selectie nagenoeg rond”, aldus Van Mosselveld. Eerder kwamen onder andere Kevin Vermeulen, Mario Bilate en Emil Hansson over naar Waalwijk, waar Fred Grim tevens werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee jaar. Onder hem moet de club de weg omhoog weer vinden, nadat het de laatste vier seizoenen kommer en kwel is bij de club.

Walian, die beschikt over de Nederlandse en de Indonesische nationaliteit, begon met voetballen bij FC VVC uit Nieuw-Vennep. Via HFC Haarlem en AZ kwam hij vervolgens bij Ajax terecht. Hij verliet de Amsterdamse club vorig jaar voor een nieuw avontuur bij Almere City. Bij de club uit Flevoland speelde hij vorig seizoen in vijftien wedstrijden mee. Walian komt als international uit Indonesië O23.


Almere at Twitter: