Politie onderschept gestolen boot op Gooimeer

Politie onderschept gestolen boot op Gooimeer
VIDEO: Politie grijpt speedbootdieven na achtervolging over water
Twee Amsterdammers zijn na een achtervolging op het Gooimeer aangehouden voor de diefstal van een speedboot. De boot bleek eerder die avond gestolen te zijn op IJburg.

De melding van de diefstal kwam in de nacht van zondag 5 op maandag 6 augustus rond 02.30 uur binnen. Op dat moment voeren de twee verdachten van 31 en 33 jaar oud met een hoge snelheid richting het Gooimeer.

Daar werd de achtervolging ingezet door een politieboot. Ook schoot een politiehelikopter die toevallig in de buurt was te hulp. Na een zoektocht werd de boot met een groot licht gelokaliseerd bij de Hollandse brug, waarop de verdachten werden aangehouden. Het registratienummer van de boot bleek overeen te komen met het eerder die nacht gestolen vaartuig op IJburg.

AMSTERDAM – Een spectaculaire achtervolging over het water, gisterennacht op het IJmeer. Daar ging de politie achter twee speedbootdieven aan die midden in de nacht een speedboot hadden gestolen op IJburg bij Amsterdam.

De melding, over een boot die met hoge snelheid in de richting van het Gooimeer voer, kwam rond 02.30 uur in de nacht binnen. Een politieboot zette de achtervolging in en werd daarbij geholpen door een politiehelikopter die toevallig in de buurt was.

ZoeklichtTer hoogte van de Hollandse Brug kon de helikopter de speedboot in het zoeklicht zetten. Zo lukte het de politie op het water om de gestolen boot te lokaliseren en tot stoppen te dwingen.

In de boot werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 31 en 33 uit Amsterdam. Ze zijn beiden overgebracht naar het bureau.


Almere at Twitter: