Aanrijding tussen stadsbus en personenauto in Almere Haven

Donderdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een stadsbus op de busbaanovergang van De Steiger in Almere Haven. De bestuurder van de auto raakte licht gewond.

Het ongeval vond omstreeks 13:30 uur plaats. Een auto komend vanaf De Steiger stak de busbaan over richting de Noorderdreef. Op dat moment reed er een lijnbus vanaf ‘t Oor richting centrum Haven en op de kruising ging het mis. De auto raakte de linkervoorkant van de bus.

Een zogenoemde ‘rapid responder’ van de ambulance is ter plaatse gekomen om de bestuurder van de auto te controleren op verwondingen. Hij is op de passagiersstoel van de ‘Rapid Responder’ ter controle langs de spoedpost gebracht.

De schade aan de auto is enorm, de auto onderdelen lager metersver verspreid over de busbaan. Om deze reden is het busverkeer naar en van Almere Haven tijdelijk stilgelegd. Na enige tijd konden de bussen via het industrieterrein om het ongeval heenrijden. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse foto’s gemaakt van het ongeval. De camerabeelden aan boord van de bus zullen uitwijzen welke partij het rode licht heeft genegeerd.

De auto is door een berger afgesleept. Na ruim een uur waren De Steiger en de busbaan weer volledig toegankelijk.

Donderdagmiddag heeft er op de Steiger in Almere Haven een aanrijding plaatsgevonden tussen een stadsbus en personenauto.

Het ongeval vond rond 13.30 uur plaats ter hoogte van de oversteek. Bij het ongeval raakte de bestuurder van de personenauto gewond: hij is ter plaatste in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen.

Voor de zekerheid is er bij de bestuurder een blaastest afgenomen welke goed uit viel. De oorzaak van de aanrijding is vooralsnog onbekend, als gevolg van de aanrijding was het busverkeer tijdelijk gestremd.

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content – met woorden.

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.


Almere at Twitter: