Lol om zigzaggende belijning op fietspad in Almere

Een hoop fronsende wenkbrauwen in Almere. Daar lijkt iets mis te zijn gegaan met de belijning van een fietspad. “Het ziet eruit alsof dronken Droppie dit getrokken heeft”, klinkt het.

Het is dan ook een vreemd gezicht, het zogeheten Spoorbaanpad, in de buurt van station Almere Parkwijk. De belijning is zigzaggend aangebracht. 

"Geweldig he", zegt Almeerder Cindy Evers. "Ze hebben het fietspad verbreed. We moesten al maanden omfietsen. Er moet nog steeds een stukje geasfalteerd worden, maar ze hebben wel de lijnen doorgetrokken. Het ligt echt zo!", zegt Cindy lachend. Het gaat volgens haar om een paar honderd meter. 

Waarom heeft de wegbelijner niet gewoon een rechte lijn getrokken, vragen mensen zich af. Een woordvoerder van de gemeente had niet direct een antwoord, een Almeerse wethouder wel.

"Gelukkig is deze situatie tijdelijk", twittert Hilde van Garderen, wethouder van 'Beheer & Onderhoud', vanavond.

De vreemde belijning heeft te maken met broedende vogels. "Na het broedseizoen wordt ook dit stuk van het Spoorbaanpad netjes afgewerkt met ruimte voor zowel het fietspad als het voetpad! Maatwerk met respect voor mens en dier!"

Gelukkig is deze situatie tijdelijk wegens broedende vogels. Na het broedseizoen wordt ook dit stuk van het Spoorbaanpad netjes afgewerkt met ruimte voor zowel het fietspad als het voetpad! Maatwerk met respect voor mens en dier! pic.twitter.com/O3vk2mCJN5

Cindy is nog niet helemaal overtuigd. "Broedende vogels, in juli? Ik weet het niet hoor. Het ziet er in ieder geval heel grappig uit."

Fronsende wenkbrauwen in de buurt van station Almere Parkwijk. Er lijkt iets mis te zijn gegaan met de belijning van een fietspad. Die is namelijk niet recht, maar meer zigzaggend.

Veel mensen vragen zich af waarom de persoon die dit heeft gedaan geen rechte lijn heeft getrokken. De woordvoerder van de gemeente had geen antwoord.

Een van de wethouders gaf wel een reden op, het zou te maken hebben met broedende vogels: Na het broedseizoen wordt ook dit stuk van het Spoorbaanpad netjes afgewerkt met ruimte voor zowel het fietspad als het voetpad! Maatwerk met respect voor mens en dier!

De meeste vogels broeden tussen maart en juli, dit heet dan ook het broedseizoen. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals de bosuil die al in februari begint, of de meerkoet die tot augustus door gaat met broeden. Dus het klinkt zo gek nog niet wat de wethouder zegt, maar een vreemd gezicht blijft het natuurlijk wel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

Elke donderdag staat de krant boordevol nieuws uit binnen- en buitenland. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, moppen en prijsvragen.

Wil jij nóg meer Kidsweek? Volg ons dan via WhatsApp en krijg gratis één keer per dag leuk nieuws of een filmpje op je smartphone.

Aanmelden is supersimpel:1. Sla het nummer 06-11 40 44 77 op in je telefoon. Noem ons Kidsweek.2. App ons vervolgens Kidsweek AAN.3. Verwijder dit nummer niet uit je adresboek.Afmelden kan heel makkelijk door Kidsweek UIT naar ons te appen. Meer informatie over onze WhatsApp-dienst vind je hier.

LezersserviceVoor vragen over je abonnement of factuur kun je bellen met de Lezersservice op het telefoonummer 020-6304707 van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur en 13.30 en 17.00 uur + vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Altijd op de hoogte blijven van het leukste Kidsweek-nieuws? En wil je de tofste winacties niet meer missen? Ontvang het beste van Kidsweek.nl in jouw mailbox!


Almere at Twitter: