Vermeend explosief centrum Almere blijkt knutselwerkje basisschool

Een deel van het centrum van Almere werd vanmiddag afgezet en enkele bedrijven en huizen werden ontruimd toen er melding kwam van een mogelijk explosief. Het 'explosief' blijkt nu gemaakt te zijn door basisschoolkinderen.

De kinderen knutselden een lampje van een kartonnen koker met draadjes die naar een batterij leidden. “Het is lastig te achterhalen hoe het op straat is gekomen”, zegt Lisa van Doorn, leider van het¬†knutselproject. “Wellicht is het uit een tas van een van de kinderen gevallen. We betreuren dat er zoveel commotie over is ontstaan.”

Wijken Reportages Reportage: Mee met de dierenambulance (deel 1) Reportage: Mee met de dierenambulance (deel 2) Feestelijke opening nieuwe spoorbrug over de A1 Reportage: Het Donkere Dagen Offensief Nieuwbouw brandweerkazerne Veluwsekant Disclaimer Contact Archief 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 Nieuws  Verdacht pakketje blijkt geen explosief; omgeving vrijgegeven 19 oktober 201819 oktober 2018 Jelle Laan 0 reacties Centrum Stad Het verdachte pakketje dat vrijdagmiddag in het centrum van Almere Stad werd aangetroffen blijkt geen explosief te zijn. De politie doet onderzoek naar de herkomst.

Een aantal panden en woningen werd ontruimd na de vondst van het verdachte pakketje. Het filiaal van de Hema en de bovengelegen appartementen moesten worden ontruimd. 

Mensen die uit hun huis moesten, werden opgevangen in het gemeentehuis van Almere. Ook het gerechtsgebouw in Almere werd tijdelijk gesloten. Bezoekers mochten ook de hoofdingang van het Flevoziekenhuis niet gebruiken.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om de nep-bom te ontmantelen, waarna de afzettingen weer werden opgeheven. Een woordvoerder van KAF zegt niet te weten hoe het knutselwerkje daar terecht is gekomen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De nep-bom waarvoor vrijdagmiddag een groot deel van het centrum van Almere Stad werd afgezet en ontruimd, blijkt een knutselwerkje te zijn geweest welke is gemaakt door kinderen in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).