Twee handgranaten aangetroffen op Grote Markt in Almere

Twee handgranaten aangetroffen op Grote Markt in Almere
Twee mogelijke explosieven gevonden op Grote Markt in Almere
Bomexperts van de EOD hebben twee handgranaten onschadelijk gemaakt bij de Grote Markt in Almere. Dat meldt de politie. Een van de explosieven werd rond 8:30 uur gevonden in de Koopmanstraat bij de ABN Amro. Het tweede werd later aangetroffen bij shishalounge Saint Tropez op de Grote Markt. De Grote Markt en omgeving waren de hele ochtend afgezet. Die afzettingen werden rond 13:30 uur opgeheven. 

Ook de Muntgarage werd afgesloten en ondernemers sloten hun deuren. De brandweer en enkele ambulances stonden paraat. Ook cirkelde er een politiehelikopter boven de Grote Markt. 

Burgemeester Franc Weerwind noemde de situatie rond de explosieven ernstig. Zijn gedachten gingen uit naar omwonenden die hun huizen moesten verlaten. Volgens Weerwind is iedereen in de omgeving in veiligheid gebracht.

Bomdeskundigen van de EOD hebben vanochtend in het centrum van Almere twee handgranaten onschadelijk gemaakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De Grote Markt en de straten richting het plein waren tot ongeveer 13.30 uur afgezet voor sporenonderzoek.

Vanochtend rond 08.00 uur werd een verdacht pakketje aangetroffen voor een horecagelegenheid op dat plein. Anderhalf uur later werd een tweede pakketje gevonden.