Almere City-trainer haalt uit naar arbiter

Almere City-trainer haalt uit naar arbiter
Santoni vindt razend snelle tweede geel voor Luckassen zielig
23 november 2018 – Kevin Luckassen ging vrijdagavond van hero to zero: nadat hij het openingsdoelpunt maakte tegen FC Dordrecht, pakte de aanvaller een domme rode kaart. Toch werd de tweede gele prent binnen tien seconden ook wel erg makkelijk gegeven door arbiter Christian Mulder. Met name trainer Michele Santoni, die in de slotfase ook nog naar de tribunes werd gestuurd, stak zijn boosheid niet onder stoelen of banken. “Na die eerste gele kaart, vindt hij het leuk om snel een tweede gele kaart te geven. Dat vind ik zielig eigenlijk.” Tegenover FOX Sports ging de coach in op de beslissingen van de arbiter, die vlak voor tijd de Italiaan naar de tribune stuurde. “De vrije trap werd niet op de juiste plek genomen, dat wilde ik ze duidelijk maken”, aldus Santoni over het moment, die daarbij naar eigen zeggen niet over de schreef ging. “De helft van de woorden waren bovendien in het Italiaans. Dat was maar goed ook.”

Al met al kon het optreden van Mulder de coach van Almere City maar weinig bekoren. “Er was niets aan de hand, totdat hij bepaalt om de hoofdrol te nemen”, doelde de coach op de rode kaart voor Luckassen. “Een goede scheidsrechter kan zon situatie oplossen, maar de rode kaart was de enige oplossing die hij kon vinden. Als je altijd geel geeft als twee spelers onderling praten, eindig je elke wedstrijd met nul tegen nul.”

Eigen boezemDe hoofdrolspeler zelf stak de hand na het duel overigens ook deels in eigen boezem. “Normaal loop ik weg, nu liet ik me gek maken. Zeker zuur”, aldus Lucakssen, die overigens daarmee geen schuld bekende. “Het was een duel tussen ons, we zeggen beide wat. Ik krijg een rode kaart. Ik snap het niet, ik zei iets normaals, in het heetst van de wedstrijd. Het was van beide kanten. Nee, het was niet best met de scheidsrechter.”

Michele Santoni en Kevin Luckassen worden waarschijnlijk nooit meer vrienden met scheidsrechter Siemen Mulder. Mulder deelde in het duel tussen Almere City en FC Dordrecht (1-1) rood uit aan Luckassen en stuurde Santoni weg.  Luckassen kreeg twee keer geel na een opstootje. “Het was gewoon een duel, waarna we allebei wat zeiden”, vertelt hij aan FOX Sports. “Ik kreeg rood, ik snap het niet. Het was iets normaals. Ik zei niets verkeerds. Het was gewoon in het heetst van de strijd. Ik zei gewoon dat hij niet zo tof moest doen.”

“Het was van beide kanten: hij zei ook wat terug. De scheids was ook niet best. In de eerste helft zei ik ook wat. Toen zei de grensrechter: niet zoveel lullen, idioot. Het is gebeurd, dus.. Soms zit alles een beetje tegen. Normaal loop ik gewoon weg, maar nu liet ik me even gek maken. Ik baal er zeker van.”

In de slotfase moest ook trainer Santoni vertrekken. “Ik vond dat de vrije trap niet op de juiste positie werd genomen en probeerde dat duidelijk te maken bij de vierde official. Hij zei dat ik rustig moest blijven. Toen zei ik: als ik rustig moet blijven gaan jullie alleen maar fouten maken, dus misschien is het nodig dat ik ook wat zeg. De helft was in het Italiaans, dus hij kon het niet verstaan.”

Santoni heeft gezien waarom Luckassen rood kreeg. De aanvaller kreeg het aan de stok met een speler van Dordrecht. “Als je een goede scheidsrechter bent kun je dat oplossen. Dat heeft hij niet voor elkaar gekregen. Als dit de enige oplossing is die hij kan vinden, zal iedere wedstrijd eindigen met minder spelers.”