Almere zonder stadswarmte door stroomstoring in Poort

Een stroomstoring in Almere Poort heeft maandagmiddag gezorgd voor problemen met de stadswarmte in de hele stad. Dat meldt Nuon. De hele stad stad heeft inmiddels weer warm water. 

Tegen het eind van de middag zaten er nog zon 750 huishoudens zonder verwarming. Het ging om woningen in Almere Poort aan de Beneluxlaan, de Frankrijkkade en de Marinaweg. Volgens NUON hadden ook die woningen rond 17:00 uur weer warmte. 

De stroomstoring was volgens netbeheerder Liander rond 15:30 uur weer verholpen. Die was veroorzaakt door graafwerkzaamheden bij de Muiderzandweg. Door de stroomstoring viel een aantal warmtepompen van Nuon uit. Hierdoor stopte de stadsverwarming met werken. 

Vaker stroomstoringen Deze maand was er al twee keer eerder een storing in Almere. Op 3 november zorgde een grote stroomstoring voor problemen met de stadsverwarming. Precies een week geleden zorgde een stroomstoring er ook voor dat mensen geen verwarming hadden. Toen kwam dit door geplande werkzaamheden.

Door een stroomstoring in Almere Poort heeft de gehele stad maandagmiddag geen stadswarmte. Dat meldt Nuon. 

Liander is momenteel bezig om de storing te verhelpen, naar verwachting zal deze rond 15.30 uur zijn opgelost. 

“Onze monteurs zullen zodra de stroomvoorziening weer werkt zorgen dat de warmte weer zo snel mogelijk in heel Almere weer beschikbaar is”, aldus een woordvoerder van Nuon. 

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.