Intertoys sluit twee winkels in Almere na faillissement, zaterdag opheffingsuitverkoop – Almere Nieuws

Twee winkels van Intertoys in Almere zullen geen doorstart maken na een faillissement van de speelgoedketen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De winkels aan de Kruisstraat in Almere Haven en aan de Bottelaarspassage in Almere Stad zullen haar deuren sluiten. Eerst zal er zaterdag nog in beide winkels een opheffingsuitverkoop plaatsvinden.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.

Speelgoedwinkel Intertoys gaat drie Flevolandse filialen sluiten. Het gaat om het Emmeloordse filiaal in de winkelstraat Lange Nering (voorheen Bart Smit), die in de Almeerse Bottelaarspassage en het filiaal in Almere Haven.

Twee weken geleden ging de speelgoedwinkelketen failliet. Vanochtend werd bekendgemaakt dat de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan de keten overneemt, maar dat er alsnog tientallen winkels zouden sluiten. In totaal sluiten 91 van de 286 winkels de deuren.

De vestigingen in Lelystad, Dronten en Zeewolde blijven voorlopig open. Zo ook de overige filialen in Almere en Emmeloord. Maar mogelijk sluiten er meer filialen. Omdat Intertoys officieel failliet is gegaan is het de vraag of verhuurders van winkelpanden weer een contract aangaan. Van Green Swan krijgen de franchisewinkels de mogelijkheid om de winkels over te nemen.

Bij de filialen die worden gesloten start morgen een opheffingsuitverkoop. Het is de bedoeling dat de winkels half mei gesloten zijn.