Bergkamp gaat zoon trainen bij Almere City | Voetbal – Telegraaf.nl

Dennis Bergkamp gaat aan de slag bij Almere City. De 79-voudig international gaat in Flevoland de belofteploeg, waarin zijn zoon Mitchel speelt, begeleiden.

Bergkamp zal op dinsdag en donderdag de training verzorgen. Dit omdat Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren dan verplichtingen heeft bij het eerste elftal, waar hij als rechterhand van interim-trainer Ole Tobiasen fungeert.

Begin deze maand werd bij Almere City hoofdtrainer Michele Santoni ontslagen door technisch directeur Robert Maaskant. Er was een verschil van mening ontstaan over de manier waarop de doelstellingen van de club moesten worden behaald.

Oud-profvoetballer Dennis Bergkamp wordt assistent-trainer bij het beloftenelftal van Almere City FC. De oud-speler van Ajax, Inter en Arsenal zal op dinsdag en donderdag met de Almeerse talenten aan de slag gaan. Zijn zoon Mitchel Bergkamp voetbalt ook bij Jong Almere City FC.

Dennis Bergkamp gaat Jong Almere City FC trainen

Almere City bezet in de Keuken Kampioen Divisie de dertiende plaats. De beloftes staat op de vijftiende plek van de Tweede Divisie.

Bergkamp zat sinds eind 2018 zonder werk, nadat hij na de bekeruitschakeling bij FC Twente samen met Marcel Keizer op non-actief werd gesteld door Ajax.

19 mrt.'Red Bull Racing is nu al het tweede team'13:04Neres moet liedje zingen bij Braziliaanse selectie16 mrt.Veelbesproken ex-prof maakt wereldgoal20 mrt.De Jong waakt voor onderschattingDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Dennis Bergkamp gaat aan de slag als assistent-trainer van Jong Almere City. Dat meldt Omroep Flevoland donderdag. Technisch directeur Robert Maaskant bevestigt het nieuws. Mitchel, de zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere City.  Omroep Flevoland weet dat Bergkamp op dinsdag en donderdag aan de slag gaat met de talenten van de club. Maaskant laat weten dat de voormalig spits van Ajax, Internazionale, Arsenal en Oranje in eerste instantie tot het einde van het seizoen de functie invult. Bergkamp is aangetrokken zodat trainer Ivar van Dinteren zich meer kan focussen op zijn rol als assistent van het eerste elftal. Jong Almere City komt uit in de Tweede Divisie. 

Bergkamp (49) werd in 2011 assistent van Frank de Boer bij Ajax. Toen Peter Bosz in de zomer van 2016 het stokje overnam van De Boer, bleef de voormalig aanvaller deel uitmaken van de technische staf. Dat was ook het geval toen Bosz een jaar later naar Duitsland vertrok en Marcel Keizer aan het roer kwam te staan. Met het ontslag van Keizer in december moest ook Bergkamp het veld ruimen.