Bergkamp aan de slag als assistent-trainer bij beloften Almere City – NU.nl

Bergkamp aan de slag als assistent-trainer bij beloften Almere City - NU.nl
Update: Bergkamp begint per direct aan nieuwe job: Donderdag op het veld
Bergkamp neemt tot het einde van het seizoen twee keer per week, op dinsdag en donderdag, de training over van Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren, die meer tijd nodig heeft voor zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal.

Bij Jong Almere City krijgt Bergkamp te maken met zijn zoon Mitchel Bergkamp. De twintigjarige middenvelder speelde tot dusver veertien wedstrijden voor de beloftenploeg en wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bergkamp zat zonder club na zijn ontslag bij Ajax in december 2017. Hij moest toen net als trainer Marcel Keizer en zijn collega-assistent Hennie Spijkerman per direct vertrekken na de bekeruitschakeling tegen FC Twente.

Bergkamp was het toen aanvankelijk niet eens met de ontslaggronden en dreigde via zijn advocaat met een arbitragezaak, maar nadat hij en Ajax een regeling hadden getroffen, was die zaak van de baan.

De voormalige aanvaller van Ajax, Internazionale en Arsenal was naast assistent- en techniektrainer tussen 2011 en 2017 ook lid van het zogenoemde technisch hart van Ajax, dat werd gevormd tijdens de Fluwelen Revolutie in 2011.

Almere City zette onlangs trainer Michele Santoni op straat. Assistent-trainer Ole Tobiasen neemt in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach de honneurs waar in het Yanmar Stadion.

Almere City strijdt om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Zwarte Schapen bezetten met nog negen speelrondes voor de boeg de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Dennis Bergkamp gaat aan de slag als assistent-trainer van Jong Almere City. Dat meldt Omroep Flevoland donderdag. Technisch directeur Robert Maaskant bevestigt het nieuws. Mitchel, de zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere City.  Omroep Flevoland weet dat Bergkamp op dinsdag en donderdag aan de slag gaat met de talenten van de club. Maaskant laat weten dat de voormalig spits van Ajax, Internazionale, Arsenal en Oranje in eerste instantie tot het einde van het seizoen de functie invult. Bergkamp is aangetrokken zodat trainer Ivar van Dinteren zich meer kan focussen op zijn rol als assistent van het eerste elftal. Jong Almere City komt uit in de Tweede Divisie. 

Bergkamp (49) werd in 2011 assistent van Frank de Boer bij Ajax. Toen Peter Bosz in de zomer van 2016 het stokje overnam van De Boer, bleef de voormalig aanvaller deel uitmaken van de technische staf. Dat was ook het geval toen Bosz een jaar later naar Duitsland vertrok en Marcel Keizer aan het roer kwam te staan. Met het ontslag van Keizer in december moest ook Bergkamp het veld ruimen. 

Update 14.44: Bergkamp begint per direct aan zijn nieuwe job in Almere. “Het is een geweldige invulling. Hij staat vandaag voor het eerst op het veld”, laat Maaskant in een eerste reactie weten aan Voetbal International. Onduidelijk is nog of de intentie er is om de samenwerking na afloop van het seizoen te verlengen.