Bergkamp vindt nieuwe uitdaging bij Almere City FC – Goal.com

Bergkamp vindt nieuwe uitdaging bij Almere City FC - Goal.com
Update: Bergkamp begint per direct aan nieuwe job: Donderdag op het veld
De 49-jarige oud-voetballer gaat in Flevoland aan de slag als assistent-trainer van de beloftenploeg, waar zijn zoon Mitchel op het middenveld speelt. Na het vertrek van hoofdtrainer Michele Santoni heeft Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren zijn handen vol in Almere, omdat hij ook bij het eerste elftal betrokken is. Bergkamp gaat de taken bij de beloften op dinsdag en donderdag overnemen van Van Dinteren en helpt de club op die manier uit de brand.Eerder deze maand werd Santoni door Almere City op straat gezet. Er was een verschil van mening ontstaan over de manier waarop de doelstellingen van het eerste elftal van de club moesten worden behaald. Ole Tobiasen fungeert nu tijdelijk als hoofdtrainer in het Yanmar Stadion en krijgt daarbij hulp van Van Dinteren, die zodoende minder tijd heeft voor de beloftenploeg. De talenten van Almere City staan vijftiende in de Tweede Divisie, terwijl het eerste op de dertiende plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie.Directeur Robert Maaskant heeft het nieuws bevestigd tegenover Voetbal International. “Het is een geweldige invulling. Hij staat vandaag voor het eerst op het veld.” De ex-international gaat deze rol tot het einde van het seizoen vervullen.Dennis Bergkamp zat sinds eind 2017 zonder baan. Destijds werd, vlak na de bekeruitschakeling door FC Twente, samen met hoofdtrainer Marcel Keizer door Ajax ontslagen. De oud-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal was tussen 2009 en 2011 als jeugdtrainer actief bij de Amsterdammers. Vervolgens werkte Bergkamp zes jaar als assistent-trainer bij de Nederlandse topclub.

Dennis Bergkamp gaat aan de slag als assistent-trainer van Jong Almere City. Dat meldt Omroep Flevoland donderdag. Technisch directeur Robert Maaskant bevestigt het nieuws. Mitchel, de zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere City.  Omroep Flevoland weet dat Bergkamp op dinsdag en donderdag aan de slag gaat met de talenten van de club. Maaskant laat weten dat de voormalig spits van Ajax, Internazionale, Arsenal en Oranje in eerste instantie tot het einde van het seizoen de functie invult. Bergkamp is aangetrokken zodat trainer Ivar van Dinteren zich meer kan focussen op zijn rol als assistent van het eerste elftal. Jong Almere City komt uit in de Tweede Divisie. 

Bergkamp neemt tot het einde van het seizoen twee keer per week, op dinsdag en donderdag, de training over van Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren, die meer tijd nodig heeft voor zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal.

Bergkamp (49) werd in 2011 assistent van Frank de Boer bij Ajax. Toen Peter Bosz in de zomer van 2016 het stokje overnam van De Boer, bleef de voormalig aanvaller deel uitmaken van de technische staf. Dat was ook het geval toen Bosz een jaar later naar Duitsland vertrok en Marcel Keizer aan het roer kwam te staan. Met het ontslag van Keizer in december moest ook Bergkamp het veld ruimen. 

Update 14.44: Bergkamp begint per direct aan zijn nieuwe job in Almere. “Het is een geweldige invulling. Hij staat vandaag voor het eerst op het veld”, laat Maaskant in een eerste reactie weten aan Voetbal International. Onduidelijk is nog of de intentie er is om de samenwerking na afloop van het seizoen te verlengen.