Jong Ajax geeft het weg tegen Jong Utrecht, Almere City wint mistwedstrijd – VoetbalPrimeur.nl

Jong Ajax geeft het weg tegen Jong Utrecht, Almere City wint \mistwedstrijd\ - VoetbalPrimeur.nl
Jong Ajax speelt spectaculair gelijk tegen hekkensluiter; ook PSV remiseert
Een spektakelstuk op sportpark De Toekomst heeft geen winnaar opgeleverd. Jong Ajax en Jong FC Utrecht speelden in een doelpuntrijke wedstrijd gelijk: 3-3. De inhaalwedstrijd tussen Almere City en TOP Oss werd door de ploeg uit Almere ruim gewonnen. Jong Ajax – Jong Utrecht 3-3Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Jong Ajax, dat voor eigen publiek al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Basisdebutant Damjan Dostanic schoot op aangeven van Vaclav Cerny al na vijf minuten de 1-0 binnen. Diezelfde Cerny maakte er drie minuten later zelf 2-0 van. 

Jong Utrecht, dat de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen knap wist te winnen, herstelde zich in de tweede helft en kwam via de achttienjarige Mark Pabai weer terug in de wedstrijd. Jong Ajax liet zich de kaas van het brood eten en kreeg kort daarna ook de 2-2 van Junior van der Velden om de oren. In de slotfase kwam de ploeg van Michael Reiziger via een prachtig doelpunt van Quinten Timber weer op een 3-2 voorsprong, maar de eindstand werd bepaald op 3-3 door Jonas Arweiler.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Jong Ajax geeft zege uit handen in debutantenbal, Almere City wint inhaalduel

Almere City – TOP Oss 3-0Almere City heeft de mistwedstrijd tegen TOP Oss uiteindelijk weten te winnen. De wedstrijd werd afgelopen vrijdag gestaakt vanwege hevige mist, waardoor goed voetbal niet mogelijk was. Het duel werd gestaakt bij een 0-0 tussenstand. Maandagavond moest er nog 62 minuten worden gevoetbald. Na de onderbreking maakte Ilias Alhaft er 1-0 van voor Almere. Een minuut na rust verdubbelde Stijn Meijer de voorsprong.

Na de rode kaart van Almere-speler Damon Mirani kreeg TOP een strafschop, maar Huseyin Dogan weigerde het buitenkansje vanaf elf meter te benutten. Ricardo Kip maakte er in de blessuretijd 3-0 van.

Jong Ajax heeft maandagavond op spectaculaire wijze gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht, hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Michael Reiziger kwam twee keer op voorsprong tegen de Domstedelingen, maar kon de overwinning niet over de streep trekken. Jong PSV speelde tegelijkertijd met 0-0 gelijk tegen Jong AZ, terwijl Almere City FC te sterk bleek voor TOP Oss: 3-0.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 3-3Na een minuut stilte vanwege de schietpartij in Utrecht vorige week vlogen de Amsterdammers uit de startblokken. Debutant Damjan Dostanic kon profiteren van goed voorbereidend werk van Vaclav Cerny en zette zijn ploeg al na vijf minuten op voorsprong. Even later was het Cerny zelf die het bezoek nog meer pijn deed door de 2-0 te maken. Na de thee deden de Domstedelingen via Mohamed Mallahi snel iets terug en even later stond het zelfs 2-2 na een goede kopbal van Junior van der Velden. Quinten Timber maakte namens Jong Ajax daarna de 3-2, maar de bezoekers pakten alsnog een punt dankzij Jonas Arweiler.

Jong AZ – Jong PSV 0-0Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jong AZ een tegenvaller te verwerken, aangezien Henri Weigelt per brancard het veld moest verlaten. De verdediger werd vervangen door Justin de Haas. In het eerste bedrijf kregen beide ploegen enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar de doelmannen hielden hun doel schoon. Jong AZ raakte in de tweede helft onder meer de lat, terwijl Matthias Verreth aan de andere kant van het veld verzuimde te scoren. Door de remise blijft Jong PSV op de vijfde plek steken in de Keuken Kampioen Divisie en behoudt FC Den Bosch plek vier.

Almere City FC – TOP Oss 3-0Het duel, dat vrijdag bij een 0-0 tussenstand werd gestaakt, werd in minuut 28 hervat door doelman Ronald Koeman, zoon van de bondscoach van het Nederlands elftal. De vervanger van de geblesseerde Nick Olij moest al snel een tegentreffer incasseren, aangezien Ilias Alhaft de sluitpost omspeelde en raak schoot: 1-0. Meteen na de rust stond het al 2-0. De verdediging van TOP Oss was niet alert en Stijn Meijer kon profiteren met een stift. Tien minuten voor tijd moest Damon Mirani van Almere City FC het veld met rood verlaten. Daarna had Huseyin Dogan de uitgelezen mogelijkheid op 2-1, maar hij miste de strafschop. Ricardo Kip verzorgde vervolgens het slotakkoord.

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.