Levende legende Bergkamp duikt op in Almere: Moet ik pers doen? Nee toch? – VoetbalPrimeur.nl

Levende legende Bergkamp duikt op in Almere: \Moet ik pers doen? Nee toch?\ - VoetbalPrimeur.nl
Dennis Bergkamp doet nu vrijwilligerswerk bij Jong Almere City: Dit kwam op mijn pad, het voelde goed
Dennis Bergkamp heeft tijdens zijn eerste dagen als vrijwillig assistent-trainer van Jong Almere City niet heel veel zin om met de pers te praten. Wel liet hij in gesprek met de Volkskrant iets los over Ajax.  Een week geleden werd bekend dat voormalig superspits Bergkamp (49) aan de slag gaat in Almere. Hij is tot het einde van het seizoen actief als assistent van Jong Almere City, een ploeg die uitkomt in de Tweede Divisie. Het is de eerste klus van Bergkamp sinds zijn gedwongen vertrek bij Ajax in de winter van 2017. Mitchell, de twintigjarige zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere. 

Verslaggevers van onder meer FOX Sports wilden graag met de Arsenal-legende babbelen. Zijn reactie, opgetekend door de Volkskrant: “Ik ben vrijwilliger, moeten vrijwilligers ook pers doen? Nee toch?” En: “Ik heb gewoon niet veel te zeggen. Behalve dat ik het heel leuk vind. Ik help graag.”

Voor nu is Bergkamp de assist-trainer bij de beloften van Almere City, maar meer hoeft er ook niet snel van hem verwacht te worden. Niet dat ik hoofdtrainer wil worden, dat heb ik nooit geambieerd. En ook geen rol buiten het veld. Gewoon op het veld. In Nederland of in het buitenland.

Wél liet Bergkamp zich nog kort uit over Ajax. “Ik vind het mooi om te zien dat jongens die je vanaf zo (brengt zijn hand naar zijn middel) kent, heel goed spelen. Natuurlijk is er een ander verhaal. Maar ik kan dat goed scheiden. Zoveel voetbal kijk ik trouwens niet.”

Ik vind het mooi om te zien dat jongens die je vanaf zo (brengt zijn hand naar zijn middel) kent, heel goed spelen, spreekt de zwijgzame Bergkamp kort tegenover De Volkskrant. Natuurlijk is er een ander verhaal. Maar ik kan dat goed scheiden. Zoveel voetbal kijk ik trouwens niet.

Zijn verrassende avontuur in Almere voelt goed. “Ik had er even geen behoefte aan na wat er was gebeurd. Ik ben ook niet echt op zoek geweest. Dit kwam op mijn pad, het voelde goed, zo werkt dat.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Bergkamp moest in december 2017 gedwongen vertrekken bij Ajax, waar Marc Overmars en Edwin van der Sar hem de Johan Cruijf Arena uitwerkten. Vanaf een afstand aanschouwt hij nu het succes van Ajax in Europa. Hij noemt het mooi dat spelers die hij allang kent heel goed ziet spelen. “Natuurlijk is er een ander verhaal. Maar ik kan dat goed scheiden. Zoveel voetbal kijk ik trouwens niet.”