Grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf in Almere – NU.nl

Grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf in Almere - NU.nl
Grote brand bij recyclingbedrijf de Vijfhoek
Op fotos op Twitter is veel rookontwikkeling te zien. De rookpluim trekt over Almere en is vanuit de richting van Lelystad al te zien.

Het afvalwerkingsbedrijf ligt in het buitengebied van Almere Buiten. Op het terrein staan verschillende loodsen. Een van die loodsen staat in brand.

De brand brak iets na 10 uur uit. Binnen tien minuten werd al opgeschaald naar het sein grote brand. De brandweer van Almere krijgt assistentie van omliggende korpsen, onder meer uit Huizen die assisteert met grootwatertransport.

Grote brand bij recyclingbedrijf in Almere

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek is zojuist een zeer grote brand uitgebroken. Sprake van veel rookontwikkeling in de richting van Noorderplassen. Brandweer is ter plaatse.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die vanuit de verre omtrek te zien is. Onbekend is wat de oorzaak van de brand is. Enkele dagen geleden moest de brandweer ook uitrukken voor een brand in hetzelfde gebouw.

Nieuws – Grote brand bij recyclingbedrijf De Vijfhoek

Wijken Reportages Reportage: Mee met de dierenambulance (deel 1) Reportage: Mee met de dierenambulance (deel 2) Feestelijke opening nieuwe spoorbrug over de A1 Reportage: Het Donkere Dagen Offensief Nieuwbouw brandweerkazerne Veluwsekant Disclaimer Contact Archief 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 Nieuws  Grote brand bij recyclingbedrijf de Vijfhoek 31 maart 201931 maart 2019 Arjen Peters 0 reacties De Vaart Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek op industrieterrein de Vaart is zojuist een zeer grote brand uitgebroken.

Op het terrein aldaar staat het dak van een loods volledig in brand. Er is sprake van veel rookontwikkeling die in de richting van Noorderplassen gaat. De brandweer is met een groot aantal eenheden ter plaatse en krijgt daarbij ondersteuning van andere korpsen.

Wat de oorzaak is van de brand is nog onduidelijk. Afgelopen vrijdag is de brandweer eveneens ter plaatse geweest na een melding van een brand bij hetzelfde gebouw.

Een zwarte rookpluim is vanaf grote afstand te zien. Of er schadelijke stoffen vrijkomen is nog niet bekend.