Grote brand bij recyclingbedrijf in Almere – Alarmeringen.nl

Grote brand bij recyclingbedrijf in Almere - Alarmeringen.nl
Grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf in Almere
De brand brak iets na 10 uur uit. Binnen tien minuten werd al opgeschaald naar het sein grote brand. De brandweer van Almere krijgt assistentie van omliggende korpsen, onder meer uit Huizen die assisteert met grootwatertransport.

Onbekend is wat de oorzaak van de brand is. Enkele dagen geleden moest de brandweer ook uitrukken voor een brand in hetzelfde gebouw.

Bij recyclingbedrijf De Vijfhoek/Cirwinn aan de Pontonweg in Almere Buiten woedt sinds 10 uur s ochtends een grote brand. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de rook niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Wel is er zondagochtend een NL-Alert uitgegaan met de boodschap ramen en deuren gesloten te houden in de regio Almere.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die vanuit de verre omtrek te zien is. Omwonenden is via een NL Alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met die rookontwikkeling die richting Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk trekt.

De brandweer is momenteel bezig het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. Eerder op de zondagochtend rukte de brandweer met groot materieel uit om het vuur in het recyclebedrijf te bestrijden. Ook brandweerkorpsen uit de omgeving ondersteunden met mankracht en materieel om de brand onder controle te krijgen.

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek is zojuist een zeer grote brand uitgebroken. Sprake van veel rookontwikkeling in de richting van Noorderplassen. Brandweer is ter plaatse. pic.twitter.com/HfAYJ8MsZ3

p 1 bfl-01 br gebouw industrie/ inzet/afst. brw func: grote br fabriek recyclingbedrijf de vijfhoek pontonweg almere 258026 258025

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

p 1 bfl-01 br gebouw industrie/ inzet/afst. brw func: grote br fabriek recyclingbedrijf de vijfhoek pontonweg almere

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.

b1 8233gp de doelen 10 lelystad meldkamer flevoland kantoorfunctie dienstverlening/scenario/overig verzoek

Bij een recyclingsbedrijf aan de Pontonweg is zondagochtend brand uitgebroken welke inmiddels is opgeschaald naar grote brand. 

p 1 bfl-01 br gebouw industrie/ inzet/afst. brw func: grote br fabriek recyclingbedrijf de vijfhoek pontonweg almere 258026 258025

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Alarmeringen.nl bestaat sinds 2004 en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site is maandelijks goed voor meer dan 5 miljoen pageviews.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.

De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden en probeert verder te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere depots, laat een woordvoerder weten aan NU.nl. De rook neemt volgens haar af.

Het afvalwerkingsbedrijf ligt in het buitengebied van Almere Buiten. Omwonenden hebben een NL-Alert gekregen met de oproep om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand brak rond 10.00 uur uit. Op Twitter verschenen meerdere fotos waarop veel rookontwikkeling te zien was. Die rookpluim trekt onder andere over Muziekwijk, Waterwijk en Kruidenwijk in Almere en is vanuit de richting van Lelystad al te zien.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Ook is onbekend of eventueel schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek is zojuist een zeer grote brand uitgebroken. Sprake van veel rookontwikkeling in de richting van Noorderplassen. Brandweer is ter plaatse.