36 woningen ontruimd door brand Almere – Welingelichte Kringen

36 woningen ontruimd door brand Almere - Welingelichte Kringen
36 woningen ontruimd door brand in containerwoning Almere
1 april 2019 02:06 Bron: 112 Almere De brandweer van Almere is maandag 1 april gealarmeerd voor een woningbrand op de Odeonstraat. De melding werd om 02:06 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Almere, die met spoed ter plaatse is gegaan.

Almere is een plaats in de provincie Flevoland en valt onder de P2000-regio Flevoland. De hulpdiensten in Almere reageren onder meer op 112 meldingen die bij deze veiligheidsregio binnenkomen. Via P2000 worden deze 112 meldingen uitgestuurd naar bijvoorbeeld het juiste brandweerkorps, ambulancedienst of de dienstdoende politieagenten.

De brand is inmiddels uit, maar de bewoners mogen voorlopig nog niet terug naar huis. Ze werden eerst opgevangen op het politiebureau in de buurt en zijn inmiddels overgebracht naar het gemeentehuis. Daar wordt gekeken of ze zelf een andere slaapplek kunnen regelen of dat de gemeente daarbij moet helpen.

In de afgelopen dertig dagen is de brandweer van Almere 163 keer gealarmeerd en moest de ambulance 16 keer naar die plaats toe.

Bij een brand in een containerwoning voor studenten aan de Odeonstraat in Almere is iemand lichtgewond geraakt. Alle 36 containerwoningen in de directe omgeving zijn door de brandweer geëvacueerd.

02:22 – p 1 bfl-03 br woning grip: 1 grote br pers. in object: 1 tussenw odeonstraat almere 258096 258484

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het vuur is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland waarschijnlijk ontstaan aan de buitenkant van de woning.

02:15 – p 1 bfl-03 br woning grote br pers. in object: 1 tussenwoning odeonstraat almere 254132 255134

Volgens de eerste meldingen was er iemand in de brandende containerwoning aanwezig, maar dat bericht bleek onjuist.

Alarmeringen.nl bestaat sinds 2004 en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site is maandelijks goed voor meer dan 5 miljoen pageviews.

De brand woedt in een containerwoning. Die worden vaak gebruikt door studenten om in te wonen. De brandweer van Flevoland is nog druk bezig met blussen. Over de oorzaak van de brand was nog niets bekend.

Een persoon is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Ongeveer 25 mensen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau. Zij worden later nog naar het gemeentehuis gebracht voor tijdelijke opvang.

Naast de brandweer zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is één daarvan gebruikt.

Veel hulpdiensten aanwezig aan de Odeonstraat in Almere Stad. Op de plek waar vroeger museum De Paviljoens was staat een spacebox in brand. Er is opgeschaald naar een grote brand en grip 1 omdat er misschien nog een persoon binnen is. Later meer.