36 studentenwoningen Almere ontruimd na brand – NOS

36 studentenwoningen Almere ontruimd na brand - NOS
36 woningen ontruimd door brand in containerwoning Almere
Bij een brand in een containerwoning voor studenten aan de Odeonstraat in Almere is iemand lichtgewond geraakt. Alle 36 containerwoningen in de directe omgeving zijn door de brandweer geëvacueerd.

Volgens de eerste meldingen was er iemand in de brandende containerwoning aanwezig, maar dat bericht bleek onjuist.

De brand is inmiddels uit, maar de bewoners mogen voorlopig nog niet terug naar huis. Ze werden eerst opgevangen op het politiebureau in de buurt en zijn inmiddels overgebracht naar het gemeentehuis. Daar wordt gekeken of ze zelf een andere slaapplek kunnen regelen of dat de gemeente daarbij moet helpen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het vuur is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland waarschijnlijk ontstaan aan de buitenkant van de woning.

Almere – In de nacht van zondag 31 maart op 1 april is een grote brand uitgebroken in een woonunit aan de Odeonstraat in Almere, hierbij is één gewonde gevallen.

De brand woedt in een containerwoning. Die worden vaak gebruikt door studenten om in te wonen. De brandweer van Flevoland is nog druk bezig met blussen. Over de oorzaak van de brand was nog niets bekend.

Almere – In de nacht van zondag 31 maart op 1 april is een grote brand uitgebroken in een woonunit aan de Odeonstraat in Almere, hierbij is één gewonde gevallen.

Een persoon is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Ongeveer 25 mensen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau. Zij worden later nog naar het gemeentehuis gebracht voor tijdelijke opvang.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die vanuit de verre omtrek te zien is. Omwonenden is via een NL Alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met die rookontwikkeling die richting Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk trekt.

Naast de brandweer zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is één daarvan gebruikt.

De brand brak iets na 10 uur uit. Binnen tien minuten werd al opgeschaald naar het sein grote brand. De brandweer van Almere krijgt assistentie van omliggende korpsen, onder meer uit Huizen die assisteert met grootwatertransport.

Veel hulpdiensten aanwezig aan de Odeonstraat in Almere Stad. Op de plek waar vroeger museum De Paviljoens was staat een spacebox in brand. Er is opgeschaald naar een grote brand en grip 1 omdat er misschien nog een persoon binnen is. Later meer.

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek is zojuist een zeer grote brand uitgebroken. Sprake van veel rookontwikkeling in de richting van Noorderplassen. Brandweer is ter plaatse. pic.twitter.com/HfAYJ8MsZ3