36 woningen ontruimd door brand Almere | Binnenland – Telegraaf.nl

36 woningen ontruimd door brand Almere | Binnenland - Telegraaf.nl
36 woningen ontruimd door brand in containerwoning Almere
Almere – In de nacht van zondag 31 maart op 1 april is een grote brand uitgebroken in een woonunit aan de Odeonstraat in Almere, hierbij is één gewonde gevallen.

ALMERE – Door een brand aan de Odeonstraat in Almere zijn 36 woningen ontruimd. Dat laat een woordvoerster van de brandweer weten. Een persoon is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die vanuit de verre omtrek te zien is. Omwonenden is via een NL Alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met die rookontwikkeling die richting Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk trekt.

Grote brand bij recyclingbedrijf in Almere

Almere – In de nacht van zondag 31 maart op 1 april is een grote brand uitgebroken in een woonunit aan de Odeonstraat in Almere, hierbij is één gewonde gevallen.

Ongeveer 25 mensen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau. Zij worden later nog naar het gemeentehuis gebracht voor tijdelijke opvang.

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek is zojuist een zeer grote brand uitgebroken. Sprake van veel rookontwikkeling in de richting van Noorderplassen. Brandweer is ter plaatse. pic.twitter.com/HfAYJ8MsZ3

De brand woedt in een containerwoning. De brandweer is nog druk bezig met blussen. Over de oorzaak van de brand was nog niets bekend.

Naast de brandweer zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is één daarvan gebruikt.

Onbekend is wat de oorzaak van de brand is. Enkele dagen geleden moest de brandweer ook uitrukken voor een brand in hetzelfde gebouw.

brandweeralmere2 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S31 mrt.Massale vechtpartij in bruiloftsstoet31 mrt.Auw! Sexy modellen in het nauw30 mrt.Vrouw radeloos na catastrofale fout30 mrt.Fietsers boos: 'Hoe kunnen ze dat nou doen?'Gerelateerde artikelen31 mrt.BuitenlandKlunzige brandstichter krijgt koekje van eigen deeg30 mrt.BuitenlandGrote brand geeft flinke overlast op snelweg29 mrt.BuitenlandZeker 25 doden door flatbrand Dhaka28 mrt.BinnenlandTranen na tweede fik sportkantine: Stuk van mijn leven ligt hier28 mrt.BinnenlandTwee keer brand in één week bij sportkantine in Vlaardingen23 mrt.BuitenlandBrand in touringcar China eist 26 levensDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De brand woedt in een containerwoning. Die worden vaak gebruikt door studenten om in te wonen. De brandweer van Flevoland is nog druk bezig met blussen. Over de oorzaak van de brand was nog niets bekend.

Een persoon is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Ongeveer 25 mensen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau. Zij worden later nog naar het gemeentehuis gebracht voor tijdelijke opvang.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het vuur is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland waarschijnlijk ontstaan aan de buitenkant van de woning.

Naast de brandweer zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is één daarvan gebruikt.

Volgens de eerste meldingen was er iemand in de brandende containerwoning aanwezig, maar dat bericht bleek onjuist.

Veel hulpdiensten aanwezig aan de Odeonstraat in Almere Stad. Op de plek waar vroeger museum De Paviljoens was staat een spacebox in brand. Er is opgeschaald naar een grote brand en grip 1 omdat er misschien nog een persoon binnen is. Later meer.