Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Almere – Distrifood.nl

ALMERE – Lidl heeft een kavel van 16 hectare gekocht voor een nieuw distributiecentrum in Almere. Het dc komt op bedrijventerrein Stichtsekant. Op donderdag is de koopovereenkomst voor het kavel ondertekend.

Lidl zegt de nieuwe locatie te hebben gekozen vanwege zijn centrale ligging in Nederland. Harm van Oorschot, directeur centrale diensten van Lidl Nederland: ‘Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie.’ Almere is dan ook ‘de nummer 4 logistieke hotspot’ van Nederland. Dat meldt logiestiek.nl.

Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot 4e Logistieke Hotspot van Nederland is verkozen. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van Lidl een bevestiging van de sterke logistieke ontwikkelingen: “Lidl is uiteraard van harte welkom en wij zijn blij dat zij bijdragen aan onze groei en ontwikkeling. Het gaat zelfs om de grootste grondtransactie aan een bedrijf uit de geschiedenis van Almere. Goed voorbeeld doet volgen en wij verwachten in de komende tijd nog meer grondreserveringen en -overeenkomsten te sluiten.”

Lidl geeft aan duidelijke plannen te hebben op het gebied van duurzaamheid voor dit dc. Het concern gaat voor de hoogste BREEAM certificering, namelijk 5 sterren Outstanding. ‘Bovendien investeren wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland’, meldt Van Oorschot.

ALMERE – Supermarktketen Lidl gaat in Almere een groot en duurzaam distributiecentrum bouwen en heeft daarvoor donderdag een koopovereenkomst  getekend voor een kavel van maar liefst 16 hectare op het bedrijvenpark Stichtsekant. "Wij zijn verheugd over deze overeenstemming met de gemeente Almere. Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie. Bovendien investeren  wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland", aldus Harm van Oorschot, Directeur Centrale Diensten van Lidl Nederland.

Ontvang 3 keer per week de gratis nieuwsbrief van Distrifood en blijf op de hoogte van het laatste branche- en vaknieuws voor supermarkten.

20-jarige vrachtwagenchauffeur Bryan met lange stoet vrachtwagens naar laatste rustplaats gebracht 19-04-2019 | Overig ONSTWEDDE – Vorige week vrijdagavond 12 april kwam in Onstwedde een man om het leven door een e… Veel drukte op de weg op zonnige Goede Vrijdag 19-04-2019 | Weer en Verkeer DEN HAAG – Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er rond 14… Paasstunt Ryanair valt verkeerd bij Greenpeace 19-04-2019 | Algemeen AMSTERDAM – Een grote kortingsactie voor Pasen van Ryanair schiet Greenpeace in het verkeerde k…

Supermarktketen Lidl gaat in Almere een groot distributiecentrum bouwen op het bedrijvenpark Stichtsekant. De supermarktketen heeft vandaag een koopovereenkomst met de gemeente getekend voor een kavel van 16 hectare.

Duits bedrijf waarschuwt politie vanwege levensgevaarlijke tankwagen 18-04-2019 | Buitenland LANGELSHEIM – Een bedrijf uit het Duitse Langelsheim heeft donderdag de politie gebeld omdat er een … Uitzonderingspositie luchtvaart onhoudbaar 18-04-2019 | Algemeen AMSTERDAM – De uitzonderingspositie die de luchtvaart heeft op het gebied van CO2-reductiedoelen is … Star Roses kiest voor Wezenberg Polyester Krone koeloplegger 18-04-2019 | Nieuw Materieel POEDEROIJEN – Aan het in Poederoijen gevestigde Star Roses mocht Wezenberg Trailers recent een nieuw…

Harm van Oorschot, directeur Centrale Diensten van Lidl Nederland, zegt verheugd te zijn over deze overeenstemming met de gemeente Almere. “Door de centrale ligging in Almere kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek in onze organisatie.”

Fors meer klachten herrie Rotterdam Airport 19-04-2019 | Algemeen ROTTERDAM – Vorig jaar zijn ruim 34.000 meldingen binnengekomen over geluidsoverlast door vliegverke… Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserij 19-04-2019 | Algemeen APELDOORN – Actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn niet blij met het plan … Ongeluk met vrachtwagen op A1 19-04-2019 | Ongevallen HILVERSUM – Op de A1 is vrijdagochtend bij Hilversum-Noord een ongeluk gebeurd waarbij een vrachtwag…

Volgens de gemeente gaat het om de grootste grondtransactie met een bedrijf uit de geschiedenis van Almere. Wethouder Maaike Veeningen zegt de komende tijd nog meer overeenkomsten te kunnen sluiten.

Volgens een woordvoerder van Lidl is nog niet duidelijk hoeveel banen het nieuwe distributiecentrum gaat opleveren.

Nieuwe DAF voor Verhaegh Trading 19-04-2019 | Nieuw Materieel WINTERSWIJK – Bakker Bedrijfswagens uit Winterswijk heeft aan de firma Verh…