Almere verpest play-offdroom Telstar – Haarlems Dagblad

Almere Telstar is er vrijdagavond niet in geslaagd om aansluiting te houden in de vierde periode. Bij Almere City, koploper in de laatste periode, werd met 2-0 verloren.

Ter voorbereiding op de wedstrijd, die door trainer Mike Snoei werd omschreven als de laatste strohalm om de play-offs te halen, belegde Telstar een trainingskamp op de campus van de KNVB in Zeist. Telstar maakte bij Almere maar heel zelden de indruk van een club die gelooft in zijn laatste kans.

Telstar gaat op trainingskamp voor duel met Almere City

Het positiespel liep vanaf de eerste minuut niet, Almere won de meeste duels en Telstars belangrijkste speler Terell Ondaan zat totaal niet in de wedstrijd. Ook de felheid en de verbetenheid om te winnen die Telstar dit seizoen eerder tegen Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles en de tweede helft tegen FC Den Bosch wel liet zien was ver weg. Alsof ze te graag wilde of te zenuwachtig waren.

In de tweede helft kwam Almere voor door een goal van James Efmorfidis die een afvallende bal in de kruising schoot. Telstar kwam niet verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Terell Ondaan. In de tweede helft ging Telstar meer risico nemen. Het leidde tot goede kansen, maar Ondaan, Lynen en Springer waren erg slordig in de afwerking. Ook het inbrengen van aanvallende spelers als Adham el Idrissi, Dylan Mertens en Jordie van der Laan mocht niet baten. Almere profiteerde van de ruimte die achterin bij de witte leeuwen ontstond. Het was Youri Loen die de 2-0 maakte.

Deelname aan de play-offs lijkt voor Telstar niet meer haalbaar. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat met Almere City in de periode niet meer te dichten. Om zich via de ranglijst te plaatsen moet het een gat van zeven punten op nummer elf NEC goed maken. Telstar staat zelf vijftiende. Om die in te halen moet Telstar alles winnen, maar moeten dus ook de nummers elf tot en met 14 allemaal punten laten liggen.

De wedstrijd van Almere City vrijdagavond tegen Telstar in het Yanmar Stadion is volledig uitverkocht. Er zullen aan de kassa dan ook geen kaartjes worden verkocht.

De Almeerders gaan tegen Telstar voor hun zesde zege op rij in de eerste divisie en hebben dit Paasweekeinde te maken met een dubbelprogramma: op maandag volgt de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

De ploeg van ad-interim trainer Ole Tobiasen hoopt zich dit weekeinde te kwalificeren voor de play-offs.