Almere City heeft ambities en wordt groter. Dat Ali B komt, zegt genoeg toch? – VoetbalPrimeur.nl

\Almere City heeft ambities en wordt groter. Dat Ali B komt, zegt genoeg toch?\ - VoetbalPrimeur.nl
Almere City-keeper Etemadi door het stof na cruciale blunders in play-offs
Agil Etemadi beleefde een desastreuze dinsdagavond. De doelman van Almere City ging twee keer achter elkaar op afgrijselijke wijze in de fout en leidde zo een 1-2 thuisnederlaag tegen SC Cambuur in.

Almere City moet zich hierdoor richten op nóg een jaar Keuken Kampioen Divisie, terwijl Cambuur zich in de play-offs om promotie/degradatie hoogstwaarschijnlijk met De Graafschap mag meten. “Ik moet die ballen gewoon pakken. Als ik goed gekeept heb, weet ik dat ik goed gekeept heb. Maar vandaag (dinsdag, red.) was het gewoon twee keer slap ingrijpen en twee keer de fout ingaan”, reageerde de doelman na afloop tegenover FOX Sports.

Almere City en Cambuur beslechtten de heenwedstrijd van vorige week in Leeuwarden in een 2-2-gelijkspel, waardoor Almere een redelijke uitgangspositie had voor de return. De ploeg van trainer Ole Tobiasen kwam twee treffers van Cambuur in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet meer te boven.

Vooral de manier waarop Almere de twee treffers incasseerde, leidde tot de nodige frustratie bij de thuisploeg. Doelman Agil Etemadi ging twee keer op pijnlijke wijze in de fout bij een voorzet, wat resulteerde in goals van Nigel Robertha en Anwar Bensabouh (eigen doelpunt).

“Dit doet heel veel pijn”, zei Etemadi dinsdagavond in gesprek met FOX Sports. “In vijf minuten gooiden we alles weg en persoonlijk is dat heel zuur. Ik greep twee keer slecht in. Het doel was om de halve finales te bereiken en ik ben de schuldige voor het feit dat we het niet gehaald hebben.”

Aanvoerder Damon Mirani merkte dat die twee treffers voor een mentale tik zorgden bij hem en zijn ploeggenoten. “De fouten kwamen snel achter elkaar en op een vervelend moment. Het was een mokerslag en dat kon je ook wel zien. Daarna hebben we het wel goed opgepakt, maar de ballen vielen elke keer net niet goed.”

Ook Ali B slaagde er niet in Almere genoeg te inspireren om een nederlaag te voorkomen. De in Almere woonachtige rapper kwam – zoals hij wel vaker doet – bij rust de kleedkamer van de thuisploeg in en sprak de spelersgroep toe.

“Hij was hier afgelopen week ook al voor een speech ter inspiratie”, vertelde Mirani. “Hij wilde ons nog even een hart onder de riem steken en pushen om volle bak te gaan. We zijn er in de tweede helft ook nog vol voor gegaan, maar het mocht helaas niet baten.”

“Ze kopten al onze ballen weg, waardoor we telkens weer opnieuw moesten beginnen. De teleurstelling is echt heel groot, want dit is een flinke bittere pil. We zijn sprakeloos. Het is nog moeilijk te bevatten dat we eruit liggen.”

Cambuur wacht door de overwinning bij Almere City een krachtmeting met de nummer zeventien van de Eredivisie in de halve finale van de play-offs (op dit moment De Graafschap). RKC, dat dinsdagavond verrassend afrekende met NEC, neemt het op tegen de nummer zestien op de ranglijst (op dit moment Excelsior).