Stille tocht onopgeloste moorden in Almere – Blik op nieuws

Stille tocht onopgeloste moorden in Almere - Blik op nieuws
Jij hebt een gezin met vijf kinderen verwoest toen je hem doodschoot
Rond de 200 mensen hebben zaterdagavond meegelopen in de stille toch voor onopgeloste moorden in Nederland..

De tocht begon op de Kemphaan en werd georganiseerd door de Almeerse Wicky van der Meijs. Haar vader werd in 2002 om het leven gebracht. Er is nooit een dader gevonden die de 72-jarige man om het leven bracht.

De stille tocht is gehouden onder het motto ‘zwijgen over moord blijft ongehoord’. Het is een eerste keer dat op deze manier landelijk aandacht wordt gevraagd voor de meer dan duizend onopgeloste cold-casezaken. Het is een initiatief van Wicky van der Meijs uit Almere. Haar vader werd in januari 2002 tijdens het uitlaten van zijn hondje doodgestoken in de buurt van zijn huis in Hilversum. De zaak is nog altijd onopgelost. Op de Facebookpagina Onopgeloste Moorden verzamelt van der Meijs brieven die zijn geschreven door nabestaanden. Met de brieven en de stille tocht willen de nabestaanden uiting geven aan hun verdriet en vragen.

In 2017 begon Wicky een besloten Facebookgroep voor onder andere nabestaanden van onopgeloste moorden die steun aan elkaar geven.

Bij de stille tocht waren de burgemeester van Almere Franc Weerwind en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie aanwezig. Er werden verschillende toespraken gehouden waarin gezamelijk een oproep werd gedaan aan eenieder die informatie over een onopgeloste moordzaak heeft om zich te melden, maar ook om daders te bewegen tot wroeging. Misdaadjournalisten Peter R. de Vries, Mick van Wely en John van den Heuvel liepen eveneens mee. Bij de tocht waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Nabestaanden werden vooraf gevraagd foto’s mee te nemen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.