Schulden leidden tot fatale ontvoering van man in Almere – NU.nl

Schulden leidden tot fatale ontvoering van man in Almere - NU.nl
Zeven verdachten voor rechter in zaak verdrinkingsdood | Binnenland
Dat bleek maandag in de rechtbank op Schiphol bij de start van de strafzaak tegen zes mannen en een vrouw die worden verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling en de daaropvolgende ontvoering.

Drie van hen wordt verweten dat zij Boerenveen in Almere zodanig hebben bedreigd, dat hij via het ijskoude water probeerde weg te komen. De rechtbank heeft vier dagen uitgetrokken voor de zaak.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Boerenveen zou op 1 december 2016 tegen zijn wil eerst zijn vastgehouden in een garagebedrijf in Wormerveer. Hij had van verdachte Denise D. (41) 4.000 euro gehad om een auto voor haar te regelen, maar kwam daarmee niet over de brug.

Jdesse Boerenveen, die in december 2016 dood in het Gooimeer bij Almere werd gevonden, is voor zijn overlijden urenlang gegijzeld. Vanwege een geldschuld werd hij vastgehouden in Wormerveer. Voor een andere schuld werd hij daarna ontvoerd naar Almere. Vermoedelijk is hij daar het water in gevlucht en verdronken.

Nieuws – Geldschulden leidden tot dood Jdesse Boerenveen

Toen zij die dag hoorde dat Boerenveen bij het garagebedrijf was, ging zij er naar eigen zeggen “woedend” heen om verhaal te halen.

Dat bleek maandag in de rechtbank op Schiphol bij de start van de strafzaak tegen zes mannen en een vrouw. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling en de daaropvolgende ontvoering.

Boerenveen probeerde daarop vanuit het garagebedrijf – onder de verdachten is ook eigenaar Jeffrey K. (49) – telefonisch geld te regelen om de schuld af te lossen. Een bevriende huismeester bleek bereid 2.000 euro te betalen.

Drie van hen wordt verweten dat zij Boerenveen in Almere zodanig hebben bedreigd, dat hij via het ijskoude water probeerde weg te komen. De rechtbank heeft vier dagen uitgetrokken voor de zaak.

Voor de andere helft zou Boerenveen nog aan het bellen zijn geweest, toen een groep mannen opdook en hem vanwege een schuld van nog eens 7.000 euro in een auto meenam naar Almere.

Schiphol – Drie weken lang was hij spoorloos. Op 22 december 2016 werd het lichaam van de 40-jarige Amsterdammer Jdesse Boerenveen opgevist uit het water van het Gooimeer in Almere Haven.