Nieuws – Wel staatswiet voor Almere, niet voor Lelystad – Omroep Flevoland

Nieuws - Wel staatswiet voor Almere, niet voor Lelystad - Omroep Flevoland
Legale Nederwiet verbouwen? Deze regels gelden tijdens de wietproef
Almere behoort inderdaad tot de tien gemeenten die mee mogen doen aan het experiment met de verkoop van staatswiet. De commissie die zich in opdracht van het kabinet over de aanmeldingen heeft gebogen heeft vanochtend haar advies uitgebracht. Ministers Grapperhaus en Bruins nemen dat over.

De aanwezigheid van Almere op het lijstje met deelnemende gemeenten lekte woensdag al uit via de NOS. Ook Lelystad had zich aangemeld voor de proef, maar die gemeente valt buiten de boot. Naast Almere wordt de proef gehouden in Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Experiment Op dit moment is het telen van cannabis en het leveren ervan aan coffeeshops verboden. Verkoop wordt onder voorwaarden wel gedoogd. In het regeerakkoord is afgesproken dat er experimenten gedaan gaan worden met het telen van wiet door de staat en levering aan coffeeshops.

Kleine rol voor Lelystad Hoewel Lelystad niet meedoet aan de proef is er voor die gemeente wel een andere rol weggelegd. Geadviseerd wordt om Lelystad aan te wijzen als één van de controlegemeenten. De situatie rond de coffeeshop in Lelystad wordt dan extra gemonitord en de uitkomsten daarvan worden gebruikt bij de evaluatie van de proef in de tien deelnemende gemeenten.

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.