Almere City verlengt met pijn en moeite geweldige thuisserie – Voetbal International

Almere City verlengt met pijn en moeite geweldige thuisserie - Voetbal International
Misser van Zakaria El Azzouzi breekt FC Volendam op in Almere
Almere City heeft de tweede zege van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Robert Molenaar hield FC Volendam nipt op afstand: 1-0. Shayon Harrison maakte al vroeg het enige doelpunt van de wedstrijd; Zakaria El Azzouzi miste namens Volendam een penalty. Almere City heeft acht punten verzameld in de eerste vijf duels, terwijl Volendam op zeven staat.

Volendam kende een valse start in Almere, want Harrison tekende al in de derde minuut voor de openingstreffer. Niek Vossebelt profiteerde optimaal van geblunder in de verdediging van de bezoekers en de middenvelder stelde Harisson vervolgens in staat om vanbinnen het strafschopgebied raak te schieten. Vossebelt leek na twintig minuten uit te groeien tot schlemiel van Almere City, daar hij de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter tegen de lat geschoten door El Azzouzi, waardoor Volendam een ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken onbenut liet.

Eerder op de dag won Helmond Sport met 1-0 van FC Eindhoven. Bodi Brusselers scoorde in de 85e minuut in de Brabantse derby. Voor Helmond Sport was het de eerste zege, voor FC Eindhoven de eerste nederlaag dit seizoen in de eerste divisie.

Sport – Live: Almere City FC – FC Volendam 1-0

Het elftal van trainer Wim Jonk liet de gemiste strafschop snel achter zich en via Derry John Murkin en Noah Fadiga was de formatie uit Volendam dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant liet Ricardo Kip zich niet onbetuigd, maar de inzet van de aanvallende middenvelder van Almere City vloog over het doel. Het was een vermakelijke eerste helft, mede door de fraaie doelpoging van Nick Doodeman namens Volendam in de slotfase. De thuisspelende ploeg bereikte het rustsignaal echter met een 1-0 voorsprong dankzij een bekwame redding van doelman Joshua Smits.

Roda JC versloeg TOP Oss met 2-1. De Limburgse ploeg deed daardoor op de ranglijst de laatste plaats over aan Jong PSV.

Na de rust was Almere City meerdere keren dicht bij een verdubbeling van de marge. De beste kansen waren voor Jelle Goselink, die net naast krulde na een goede aanval én de bal uit kansrijke positie in het zijnet kopte. Halverwege het tweede bedrijf bereidde hij tevens een kans voor Anwar Bensabouh voor, maar de middenvelder had geen succes in de afronding. In het laatste kwartier werd Volendam een stuk gevaarlijker en hing de 1-1 even in de lucht. Doelman Joshua Smits pareerde meerdere afstandsschoten en bracht goed redding op een gevaarlijke kopkans, waardoor Almere de zege veiligstelde.

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met de hakken over de sloot gewonnen. Na 90 minuten stond er een 1-0 uitslag op het scorebord van het Yanmar stadion.

Bij rust leidde Almere City FC nog met 1-0 dankzij een goal van Shayon Harrison. De Engelsman veranderde in de 3e minuut een schot van Niek Vossebelt van richting, waardoor FC Volendam keeper Nordin Bakker kansloos was: 1-0. Vervolgens was FC Volendam veel dreigender in de eerste helft en mocht Almere City FC echt van geluk spreken dat het met een 1-0 voorsprong de rust in ging. El Azzouzi schoot een penalty op de onderkant van de lat en keeper Joshua Smits verrichtte een aantal knappe reddingen.

In de tweede helft ging FC Volendam onverdroten verder met het zoeken van de gelijkmaker. Het was aan doelman Joshua Smits te danken, die wederom een aantal uitstekende reddingen verrichtte, dat de zege uiteindelijk veiliggesteld kon worden.

64. Wat een kans voor Jelle Goselink. Hij staat vrij bij de tweede paal na een vrije trap van Hunte, maar kopt in het zijnet.

Rust: Almere City FC mag echt van geluk spreken dat het met 1-0 de rust heeft gehaald, want FC Volendam was beter in de eerste helft.

35. Volgende kans voor FC Volendam na slordig balverlies van Youri Loen. De gasten komen er razendsnel uit, maar Nick Doodeman stuit uiteindelijk van dichtbij op City doelman Smits.

24. Nu een goede kans voor Almere City FC. Ricardo Kip lift de bal van dichtbij over de goal van FC Volendam.

22. Wat een kans voor FC VolendamL Murkin mag van heel dichtbij aanleggen, maar faalt oog in oog met Joshua Smits. Mooie redding.

4. GOAL: Shayon Harrison zet Almere City FC vroeg op voorsprong. De Engelsman verandert een schot van Niek Vossebelt van richting waardoor FC Volendam keeper Nordin Bakker kansloos is: 1-0

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!